16. juni 2019
Gitte Hemmingsen(DF)
Gitte Hemmingsen(DF)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 10 år er gået, og nu er det slut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

10 år er gået, og nu er det slut
Debat Halsnæs - 31. oktober 2018 kl. 14:28
Af Gitte Hemmningsen, Handicaprådet, Formand for Tilgængelighed
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Handicaprådet besluttede for 10 år siden at invitere Byrådet på en tur rundt i Frederiksværk By, de fik nogle opgaver "og et handicap". Byrådsmedlemmerne kørte i kørestol, nogle hørte stemmer, nogle var blinde og fik en blindestok med på turen m.m. Det var en øjenåbner for byrådsmedlemmerne.

Da dagen sluttede på Rådhuset, sagde Borgmester Helge Friis og gav sit ord på, at Handicaprådet skulle have en pulje på 100.000 kr., så vi kunne gøres vores kommune mere tilgængelighed. Og det har hjulpet i 10 år.

Det var helt fantastisk, og vi i Handicaprådet, som kunne hjælpe med økonomisk tilskud, så som Ny lift i Ølsted Hallen, Platform i Liseleje, Broen i Lynæs, Knuds Kino, Klap en Fisk, Stier, rum i svømmehallen til handicapomklædning og lift, flere Handicapparkeringer, etablering af en bænk med ryglæn på den nye trappebro ved Krudtværksområdet, etablering af to bænke med ryglæn ved »mellemrummet« i Hundested. Handicap mulighed for at sejle, indgang til Fiskeriet museum.

Der har været mange, som var glade for denne pulje, og mange ønsker den tilbage. Handicaprådet bevilger også, på baggrund af henvendelse fra borger, Men det er slut nu.

Borgmester Steffen Jensen fjerner vores tilgængelighedspulje, sammen med Socialdemokratiet, Enhedslisten, Venstre og Socialistisk Folkeparti.

Men tiden går, og nu skriver vi 2018. Så 10 år er gået.