10. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Våde havnedrømme i Liseleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Våde havnedrømme i Liseleje

DEBAT af Birgitte Benzon Bang, formand DN Halsnæs

Debat Halsnæs Avis - 30. juli 2020 kl. 11:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er med stor undren, at drømmene om en havn på Liseleje strand stadig næres af en gruppe borgere, der danner bestyrelse for Liseleje Havn A.m.b.A.

Der har gennem en årrække været denne drøm om at kunne sætte sit præg på den smukke strand. Sætte et præg, der vil ændre fuldstændig på den natur, der er så særpræget, at folk året igennem nyder stranden. Om sommeren ved at bruge stranden til leg, sol- og havbadning. Efterår, vinter og forår ved at gå ture langs vandet, ture med vind i håret og sand i skoene.

Naturen er unik, den lange strandbred er påvirket af vind og havstrøm, der fører sandet langs kysten fra vest imod øst. En havn vil opsamle sand, der vil skulle opsamles og fjernes, sandet vil mangle øst for havnen. Det problem er kendt og stort i fx i Hornbæk havn.
En havn vil ødelægge den store naturoplevelse, som stranden gennem årene har givet borgerne i Liseleje, Halsnæs og turister fra nær og fjern.
Strandbeskyttelseslinjen er en naturbeskyttelse, der skal sikre den danske kystnatur og omfatter strandbredden og området 300 meter bag strandbredden.

Byrådet i Halsnæs og tidligere Frederiksværk kommune har gennem en årrække haft debat om, hvorvidt havnedrømmene skulle følges, eller naturen skulle beskyttes.

I februar 2018 besluttede et enstemmigt byråd at stoppe ansøgning om at ophæve strandbeskyttelseslinjen. Derved burde der være sat et punktum for videre behandling af den våde drøm.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?