19. september 2020
debat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Støtten er mere end halveret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Støtten er mere end halveret

DEBAT Henning Petersen, formand for Frederiksværkegnens Historiske Forening

Debat Halsnæs Avis - 29. januar 2020 kl. 19:17
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi har som tidligere år lagt et program for Frederiksværkegnens Historiske Forenings arrangementer for 2020. Vi har også som vanlig søgt Kulturel Samråd om støtte til vores foredrag, vi afholder på Biblioteket. Disse foredrag er åbne for alle og er gratis.

Det var derfor en meget stor overraskelse, da vores ansøgning om støtte til disse kulturelle arrangementer var reduceret med over halvtreds procent. Vælger vi at afholde disse foredrag vil foreningen få et underskud på vores arrangementer på et femcifret beløb. Det kan komme på tale at forhøje kontingentet på vores kommende generalforsamling, hvis vi vil beholde foredragenes høje standard, som foreningen er kendt for.
Jeg har stor forståelse for, at kommunen prioriterer andre ting højere end afvikling af visse kulturelle arrangementer, på baggrund af kommunens økonomiske situation.

Det har man nu gjort af flere omgange og jeg mener at vide, at støtten til Kulturelt Samråd samlet set er blevet mere end halveret de sidste par år. Samtidig er antallet af medlemmer i Kulturelt Samråd steget markant de senere år

Det hænger jo ikke sammen. Det hænger heller ikke sammen med et lille notits fra Halsnæs avis den 12. november 19, jeg har klippet ud. Heraf fremgår det, at der har været et mindre forbrug på kultur på 100.000 kroner. Længere nede står der, at årsagen til dette mindre forbrug skyldes mindre aktiviteter.

Det har jeg svært ved at se, når antallet af medlemmer er steget markant. Af notatet fremgår det også, at Kulturelt Samråds pulje blev beskåret med 150.000 kroner kommunen har brugt til andre formål.
For et par år eller 3 siden var der også en sparerunde fra kommunen, hvor bidrag blev reduceret med halvtreds procent. Efter en del uro og protester fandt man lidt penge på andre konti til nye arrangementer .man nu kunne søge på.

Nu skulle man blot søge på et syvsiders ansøgningsskema mod normalt et sides skema til Kulturelt Samråd. Det lignede i øvrigt til forveksling skemaet man i dag bruger i Visionspuljen. Samtidig vendte man tilbage med fuld dækning til allerede søgte aktiviteter. Jeg ser frem til man fra byrådet/kommunens side kikker en ekstra gang i regnskabet og det lykkes at finde lidt flere midler at donere til glæde for Kulturelt Samråds medlemmer.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?