10. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Respekt for vores ældre og deres ønsker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Respekt for vores ældre og deres ønsker

DEBAT af Kim Jensen, næstformand i Konservativ vælgerforening i Halsnæs

Debat Halsnæs Avis - 28. maj 2020 kl. 11:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I denne Coronatid har vores ældre, som vi skal passe godt på været særligt udfordret, specielt ældre som er beboere på vores plejehjem og måske ovrn i købet er udfordret ved at skulle slås med sygdomme som demens.

For at passe godt på denne gruppe har man iværksat en del restriktioner for hvorledes besøg kan foregå, begrænsning af besøgelsestid og besøg har skulle foregå med personale.

Ældrerådets aktive formand Poula Thrane har senest gjort opmærksom på det utilstedelige i denne besøgsform og opfordret til, at man lemper mulighederne for at besøge ældre på vores plejehjem i Halsnæs.

Jeg kan kun tilslutte mig dette synspunkt - ingen tvivl om at mange plejehjemsbeboere føler, at de er lukket inde i et Coronafængsel, samfundet ønsker selvfølgelig at passe godt på disse beboere, men dette skal ske i respekt for den enkelte borger.

Plejehjemsborgere ser ud til at være de sidste, som kan blive sluppet løs efter denne længerevarende pandemi. Regeringen har nu udløst en pulje som muliggør bedre faciliteter for besøg af pårørende, denne pulje håber jeg at byrådet ønsker at søge så vi kan skabe bedre rammer for plejehjemsbesøg.

For der er ingen tvivl om, at rigtig mange ældre hellere ønsker en række besøg og at dø af Corona, end at undvære besøg og føle sig umyndiggjort. Rigtig mange ældre er hårdt ramt af at de ikke har mulighed for den fysiske træning der er nødvendigt, ligesom den manglende mulighed for at få besøg får ældre til at miste modet og udvikle en form for depressiv adfærd og det må vi for alt i verden undgå.

Min opfordring er at byrådet tilstræber at få undersøgt muligheden for bedre besøgsmuligheder, hyppigere og længerevarende besøg af familie og at disse skal ske uden overvågning af personale.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?