21. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Motorveje: Hvorfor trækker man tiden ud?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Motorveje: Hvorfor trækker man tiden ud?
Debat Halsnæs Avis - 07. oktober 2020 kl. 18:39
Af Mogens Nørgaard Olesen, Frederiksværk

Sjællandske Medier beretter, at SF og Radikale Venstre nu går helhjertet ind for at anlægge den længe planlagte motorvej mellem Rønnede og Næstved. Det er uhyre glædeligt, at disse to partier har indset, at motorveje faktisk er klimavenlige, fordi man undgår kødannelse og kommer hurtigere og mere sikkert frem samtidig med, at de er en fornuftig samfundsøkonomisk investering. Argumenterne er velkendte!

Man må så håbe på, at de to partier vil have samme holdning vedrørende færdiggørelsen af Frederikssundmotorvejen og Hillerødmotorvejen. Disse to projekter er lige så nødvendige af både trafikale, økonomiske og sikkerhedsmæssige årsager som motorvejen mellem Rønnede og Næstved.
Det sidste års tid har alle infrastrukturprojekter ligget stille, og det er på høje tid, at man nu kommer videre. Projekterne er til at gå i gang med allerede i morgen, hvis blot politikerne på Christiansborg bevilger anlægsomkostningerne.

Hvorfor trækker man tiden ud? Det vinder man intet ved – tværtimod.
I et indlæg her i Halsnæs Avis fremhævede Hans Andersen fra Venstre, at man skulle i gang med Hillerødmotorvej i 2023. Nej, man skal i gang NU. Og projektet kan fuldføres i løbet af nogle få måneder, hvis viljen er til stede. Lad mig minde om, at hele jernbanelinjen mellem Roskilde og Korsør blev anlagt på kun tre år (1853-56), og dengang havde man ikke nogen gravemaskiner til rådighed. Det har man nu, så Hillerødmotorvejen kunne let være færdig i løbet 2021. Og motorvejen til Frederikssund kan færdiggøres inden sommeren 2022.

Nu må man vise initiativ – både hos Venstre og Socialdemokratiet og selvfølgelig også hos SF og Radikale Venstre – så vi her i Nordsjælland kommer på omgangshøjde med de nye politiske initiativer, man har mod til at tage på Sydsjælland.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?