20. januar 2021
IMG_0307(1)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Man skal holde, hvad man lover

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Man skal holde, hvad man lover

DEBAT af Kurt Kristensen, Græskrogen 4, Asserbo

Debat Halsnæs Avis - 04. august 2020 kl. 19:13

Kære Anja Rosengreen: Ved vælgermødet efteråret 2017 i Ølsted Hallen, lovede du vælgerne en cykelsti igennem Melby. En sikker skolevej for alle, som du fik sagt.

Nu er der snart gået tre år, og vi har ikke set skyggen af en cykelsti endnu. Til gengæld er vi blevet spist af med seks fartpuder til 300.000 skattekroner. Med det argument, at farten skal ned i Melby.
Nu er det ikke farten, der er det største problem, for de mange skolebørn, som hver dag cykler til og fra skole, men det faktum, at de skal køre på kørebanen og ikke er adskilt fra bilisterne.

Fartpuderne er desværre placeret steder, der er uden betydning for trafikken. Men giver adskillige bilister problemer. Om de skal køre lige over, eller skal hjulet på. Så mange vælger at køre skævt op. Og bilen bliver så presset ud til den ene side, som igen gør at cyklister og gående kommer tættere på bilerne.

Selv børn i 1. kasse ved, at fartpuder ikke rimer på cykelsti. En cykelsti som borgerne omkring Melby blev lovet i 80erne, men som stadig lader vente på sig – hvad er det vi venter på? Død og lemlæstelse af børn og cyklister? De 300.000 kr. var givet bedre ud til genopmaling af de røde cykelbaner, som kommunen lavede for år tilbage. De var nemme at se og fik i vist omfang bilisterne til at give plads til cyklister. Men dengang var der ikke penge til genopmaling. Er Melbyvej blevet en legeplads for Udvalget for Miljø og Plan hvor billige løsninger skal afprøves?
Hvad går der igennem hovedet på de øvrige medlemmer af Udvalget for Miljø og Plan, når man ikke vælger den gode løsning, men spiller hasard med børns liv og lemmer. Der er 15 måneder til næste kommunalvalg, og skal der rettes op på sløje beslutninger i denne valgperiode, skal I skynde jer.

En rigtig cykelsti vil også være en win-win for trafikken, i dag kører rigtig mange forældre deres børn til Melby skole, da der ikke er gode forhold for cykellister. Når den kommer, vil antallet af biler i Melby falde.

Svar og gensvar

Kære Kurt Kristensen: Tak for din mail - vi to er jo enige. En rigtig cykelsti hævet over kørebaneniveau, er den rigtige løsning igennem Melby og rigtig mange andre steder i kommunen. Jeg har forsøgt ved hver eneste budgetforhandling, at få sat ekstra mange penge af til cykelstier og anden trafiksikkerhed, og det vil jeg blive ved med, at presse på for. Nu har SF jo ikke flertal alene, og der er simpelthen ikke flertal i byrådet for, at bruge flere midler på cykelstier. Vi ønskede os 10 mio. kroner sidste år, det fik vi som bekendt ikke. Vi prøver igen i år - måske du skal skrive til de andre byrådsmedlemmer også? (Jeg er jo enig med dig)Anja Rosengreen, gruppeformand for SF

Hej Anja. Jeg har haft skrevet til borgmesteren, som oplyser at udvalgets budget er blevet øget med næsten 100%. Men ellers kom han med samme tomme snak som dig. I min optik er det udvalgets opgave at skabe sikre skoleveje, hvis de har evnerne – og viljen.Kurt Kristensen

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?