5. april 2020
Michael Thomsen, Venstre
Michael Thomsen, Venstre
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstgræsbaner - fakta og historik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstgræsbaner - fakta og historik

DEBAT af Michael Thomsen, Byrådsmedlem og gruppeformand for Venstre

Debat Halsnæs Avis - 17. marts 2020 kl. 10:34
Af Anders Nordstrand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I et læserbrev her i avisen stiller Mogens Nørgaard Olesen (MNO) spørgsmålstegn ved miljørisikoen omkring de to kunstgræsbaner vi har i Halsnæs kommune. Det er både godt og relevant at forholde sig til det spørgsmål. MNO mener at banerne udgør en miljørisiko, idet han mener der udvaskes forskellige stoffer fra banerne. Det fremgår også at pengene til etablering er spildt, og der udtrykkes håb om at banerne nedlægges.
 
De to kunstgræsbaner blev indviet i november 2014, så de er snart 5 1/2  år gamle og ikke knap 10 år som MNO skriver. Da kunstgræsbanerne blev etableret, var det muligt at vælge mellem to forskellige typer fyld af gummigranulat til banerne, nemlig SBR fyld eller TPE fyld. SBR består af granulat fra gamle bildæk og er den type der udleder forskellige stoffer til naturen. Den type blev fravalgt, da vi politisk skulle tage stilling til anlæg af banerne. Vi valgte i stedet TPE fyld som var en noget dyrere løsning end SBR, men samtidig den løsning der ikke udleder stoffer til miljøet. Ved anvendelse af TPE gives der tilladelse til dræning via nedsivning til jorden direkte under banen og der stilles ikke krav til analyser eller andet. Vi valgte altså den mest miljøvenlige løsning, til trods for at det var en dyrere løsning.
 
I Venstre er vi stadig glade for at det lykkedes at etablere kunstgræsbaner. Banerne har vist deres berettigelse og bliver anvendt flittig, så chancen for at de bliver nedlagt må betegnes som ikke eksisterende.