28. maj 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grænsekaos rammer også Halsnæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grænsekaos rammer også Halsnæs

DEBAT af folketingsmedlem Hans Andersen (V)

Debat Halsnæs Avis - 22. maj 2020 kl. 17:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tysklands udenrigsminister, Horst Seehofer, meddelte tidligere på ugen, at Tyskland er klar til at åbne grænsen til Danmark allerede i denne weekend. Turistbranchen fik endelig et lille håb om bedre tider, og særligt i Vestjylland hvor 90 % af de overnattende er tyskere var der stor tilfredshed med udmeldingen.

Men også her i Nordsjælland har grænselukningen enorm økonomisk betydning. Hos os er næsten hver tredje af vores overnattende gæster en nabo fra syd. Feriehusene er booket, udlejerne har taget deres forbehold, så mangler der bare én ting - desværre det samme, som har manglet alt for ofte i den her genåbningsproces – klar besked fra Mette Frederiksen.

Hvis ikke snart der kommer gang i turismebranchen, så vil Nordsjælland gå glip af en ikke ubetydelig sum penge. Turister lægger årligt 5,7 mia. kr. i turismeforbrug i Nordsjælland og bidrager dermed til over 2 milliarder i skatteindtægt til kommunerne. Og hvis også store dele af sommerferien bliver uden tyskere, så går store dele af de indtægter tabt. Derfor, er der et stort behov for en klarhed over grænsesituationen. I Venstre er vi klar til at åbne grænsen. Nu må regeringen give svar.

Det eneste vi hører fra statsministeren er, at man senest 1. juni vil komme med en udmelding. Men den udmelding behøver jo ikke at vente helt så lang tid. Den kan jo ligeså godt komme i morgen eller næste uge. Turismen er garant for 7.000 job alene i Nordsjælland, så det vil ikke blot være dårligt for Danmarks samlede økonomi hvis grænser forbliver lukkede.

Mennesker vil også miste deres arbejde og levebrød. Og er der noget vi ikke har brug for, så er det, at flere mister deres arbejde. Denne krise er hård nok i forvejen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?