26. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Gør Runevænget til trafiksikker offentlig vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Gør Runevænget til trafiksikker offentlig vej
Debat Halsnæs Avis - 31. august 2020 kl. 09:30
Af Søren Ellegaard, Runevænget 10

TRAFIK Forslag til kommunalbestyrelsen Halsnæs Kommune.

Runevænget i Kregme, der er en privat fællesvej, bør omlægges til en offentlig vej.

Runevænget har i de seneste år, efter at Kregme skole er nedlagt, ændret karakter og er blevet en fødevej for skoleelever på vej til Magleblikskolen, hvor de i direkte forlængelse af Runevænget benytter Kappelhøjstien til Magleblikskolen.

Der er et flow af skolebørn hver morgen ad Runevænget på vej til Magleblikskolen. En tælling over fire dage i uge 35 af trafikken ad Runevænget viser, at der i tiden mellem kl. 7.30 og kl. 8.00 gennemsnitlig hver dag inden for de 30 minutter passerer 8 biler, 38 cyklister, 8 fodgængere, 1 knallert og 6 børn på løbehjul ad Runevænget på vej til skole.

Der passerer normalt flere biler i det anførte tidsrum, men antallet er pt. reduceret på grund af omfattende vejarbejde på Kappelhøjvej, hvorfra bilister er forment adgang til Strandvejen og derfor søger andre veje.

Det er pålagt de respektive grundejere på Runevænget (alle grundejere af private fællesveje) at sørge for snerydning og glatførebekæmpelse ud for deres ejendom, indtil vejens midte, for at skabe en sikker trafik - men ærlig talt, det kan ikke forventes, at vejen er trafiksikker hver morgen inden kl. 0730, hvor flowet af skoleelever er i gang.

Kommunen bør træde i karakter og gøre vejen trafiksikker for skolebørnene. Det kan gøres ved, at vejen omklassificeres fra en privat fællesvej til en offentlig vej, hvor det påhviler kommunen at gøre skolevejen trafiksikker for skolebørnene.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?