10. juli 2020
En drengegruppe fra Frederiksværk Børnehus har for tiden base i Rådhusets Festsal. På asfalten ved rådhuset kan man derfor i denne tid se børnekunst af høj klasse. Foto: Kim Larsen.
En drengegruppe fra Frederiksværk Børnehus har for tiden base i Rådhusets Festsal. På asfalten ved rådhuset kan man derfor i denne tid se børnekunst af høj klasse. Foto: Kim Larsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Bedre børneliv her i coronatiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Bedre børneliv her i coronatiden
Debat Halsnæs Avis - 01. maj 2020 kl. 13:02
Af Halsnæs Forældreorganisation ved Sarah Louise Eskildsen og Nanna Høyrup Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

BØRNELIV Borgmester Steffen Jensen udtaler til Halsnæs Avis: "Når corona engang er overstået, og det bliver hverdag igen, så kan vi måske lære noget af krisen og bruge nogle af de erfaringer, vi har gjort."

De ord tager vi i Halsnæs Forældreorganisation til os. De vækker genklang.

Mange forældre er ikke i tvivl om, at der er sket noget her i coronatiden. Vi ser kvantespring i vores børns udvikling både efter tiden hjemme, og efter genåbning af institutionerne, hvor der nu er meget mere voksenkontakt.

Det sætter i hvert fald tingene i perspektiv og skaber et ønske for bedre og mere udviklende dag- og fritidstilbud til vores børn. Og hvis dette er noget vi kan lære fra corona, så er det bare om at få det omsat til virkelighed.

Vi spørger derfor:
Vil kommunen indsamle viden og erfaring fra daginstitutionerne i forhold til hvordan de nye rammer, med mindre grupper og flere ansatte, påvirker både de ansatte og i særdeleshed børnenes trivsel?

Måske kan lærerne i indskolingen også indtænkes, både i forhold til de børn der er kommet tilbage i skole, men også i forhold til om lærere bemærker en ændring i udvikling/adfærd hos de nye børn, der starter efter sommerferien efter en tid med mere flere voksne og mindre grupper i børnehave og vuggestue.

Lærere efterspørger netop, at de nye børn gerne måtte have langt mere ro på, og udviklede sociale færdigheder, når de påbegynder deres tid i skolen.

Vi er bekendt med et enkelt studie i Aarhus, og håber selvfølgelig at endnu flere kommer til. Denne tid er unik, og vi skal tage alt det gode med os videre og sikre et endnu bedre børneliv her i Halsnæs Kommune.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?