3. juni 2020
Arkivfoto
Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bedre kollektiv trafik - ikke ringere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bedre kollektiv trafik - ikke ringere

DEBAT af Anita Bager, formand for SF Halsnæs

Debat Halsnæs Avis - 06. april 2020 kl. 11:22
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Besparelser på den kollektive trafik i yderområderne, er helt modsat i forhold til en grøn omstilling, hvor vi forventer at vi i Danmark skal mindske vores samlede udledning af CO2 med 70%.

Vi fra Halsnæs bor 50 km fra Rådhuspladsen – vi er kerneborgerne der bør kunne lokkes over i kollektiv trafik, hvis vi får et reelt alternativ til privatbiler. Ja tak til flere hurtigtog, men kun som udbygning af betjeningen, ikke på bekostning af betjening på de mindre stationer og i weekender. Hvis først passagererne flytter over i biler, kommer de ikke tilbage – uanset forbedringer. Hvis bilen er købt, så bliver den brugt…Vi skal have bedre kollektiv trafik, ikke ringere. Vi vil meget gerne haveflere hurtigtog, men ikke på bekostning af betjeningen af vores små samfund.

Dyssekilde station, som ligger et sted i vores kommune, hvor der er stor opbakning og interesse for at omstille til grønnere levevis (Den økologiske landsby) - hvis man ikke kan komme til og fra, mere end en gang i timen, vil flere blive afhængig af bil, for at passe job i København (hvis man skal hjem og hente børn, er det alt for usikkert med kun 1 tog i timen) Der er ovenikøbet nyudbygning med over 200 nye borgere, på vej – også med økologisk byggeri, klassiske grønne borgere.

Østerbjerg station, hvor efterskolen ligger – så skal eleverne køres af mor og far. Hanehoved station hvor vores nye FGU Nordsjælland ligger. Den vil ikke kunne tiltrække elever udefra og så er det nok et spørgsmål om tid, før den flytter til Hillerød. Det koster arbejdspladser.

Kregme station. Vi har lige færdiggjort en nyudbygning incl daginstitution, tro mod Regionens fingerplan der kræver at udbygning skal ske tæt på station. Men det krav er jo lidt ligegyldigt, hvis der ikke kører tog, fra stationen?

Vi håber meget, at det forslag om besparelser på den kollektive trafik i Halsnæs, aldrig bliver til noget.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?