20. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ansvaret blæser i vinden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ansvaret blæser i vinden

DEBAT af Mogens Nørgaard Olesen, Frederiksværk

Debat Halsnæs Avis - 11. august 2020 kl. 09:11
Af Anders Nordstrand

I Halsnæs Avis har jeg bedt om et klart svar på, om byråd og forvaltning vil påtage sig ansvaret og yde evt. erstatning til ofrene for livsfarligt udformede veje her i kommunen. Formanden for Miljø- og planudvalget, Anja Rosengreen, er i samme avis kommet med et svar, som det nok er værd at bemærke.

I hendes svar får vi at vide, at man har lavet en evaluering af de eksisterende 2-1 veje. Der er jo ingen tvivl om, hvad evalueringens konklusion var, men den ignoreres fortsat af kommunen. For det var jo ikke en folkeafstemning, siges der. Så får vi at vide, at man har forhørt sig hos et ”ekspertfirma”. Hvilket firma? Er det på samme ekspertniveau, som da et skadedyrsfirma rykkede ud i fjor og dræbte de fromme bier i Hundested? Og hvad har det kostet? Behøver man virkelig firmabistand, når reglerne er klare? Det virker underligt. Og hele sagen har været behandlet politisk. Hvad vi det sige? Man kan jo sagtens sidde og blive enige om hvad som helst. F.eks. at man ikke tror på tyngdeloven, og derfor kan ignorere den. Det er simpel Trump-filosofi. Er det virkelig niveauet i Halsnæs kommune?

Vi får også at vide, at vi er en lille landkommune, der ikke har råd til cykelstier. Det er ikke korrekt. Vi er ikke en lille landkommune, og vi har lige fået 38 millioner kroner i støtte fra de øvrige hovedstadskommuner. Og der er åbenbart råd til at lave tåbelige pudebump i Melby i stedet for en sikker cykelsti. Pengene er der; de bruges bare vilkårligt.
Der var engang, hvor et stort rederi ikke mente, at der behøvede at være redningsbåde til alle passagerne på skibet, for der var jo ingen fare på færde. Så sejlede man ind i et isbjerg og 1503 mennesker druknede. Ansvaret? Det blæste ude på Atlanterhavet.

Det afgørende spørgsmål: Når der anlægges 2-1 veje, hvor man ikke gør plads til, at bløde trafikanter kan passere pullerterne, men hvor barnevogne og kørestole må rykke ud på vejbanen, og når man ikke vil fjerne disse pullerter, vil man så i byrådet og forvaltningen personligt påtage sig ansvaret for de ulykker, der måtte ske, og for egen regning yde erstatning til de tilskadekomne? Her skal svares klart JA eller NEJ. Indtil videre blæser svaret i vinden.

Og kom så i gang med at anlægge de nødvendige cykelstier. Det kan kun gå for langsomt.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?