1. december 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbent brev: Hvor høje skal husene være?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbent brev: Hvor høje skal husene være?

DEBAT af Beth Svenningsen, Nordfeldvej 1 A, Frederiksværk

Debat Halsnæs Avis - 07. september 2020 kl. 17:30

Åbent brev til vore kommunalpolitikere i Halsnæs kommune:
Vedr. lokalplan 06.37 omhandlende opførelse af seks stk. etplanshuse på Thorsvej.

Jeg retter henvendelse til borgmester Steffen Jensen for at få oplysninger om højden på nybyggeriet, da jer ikke ser grund til klage, hvis højden er rimelig. Steffen sige, at jeg bare kan skrive til ham og byrådet og ad den vej spare 900 kroner som en klage koster.

Den udmelding tager en drejning d. 24/8, hvor han skriver at jeg jo er blevet tilbudt at klage og jeg kan bare ringe til kommunen, hvis jeg er i tvivl om hvor jeg skal henvende mig.

Siden juni måned, har undertegnede været i jævnlig kontakt med borgmester, byråd og en specialkonsulent i byggesag. Som bekendt bor vi på Nordfeldvej, som ligger bagved grunden, hvor der planlægges nedrivning af bygninger og opførelse af disse rækkehuse. Dette er en helt klar forskønnelse af området, her var det kun højden der bekymrede os.

Efter utallige skriverier blev vi jo ikke klogere. Dog blev jeg i juni måned ringet op af specialkonsulenten, som kunne oplyse at disse bygninger ville få en højde på 7,5 m. Bygherren havde ansøgt om at bygge i almindelig 1 plans højde. Dette ville ikke blive aktuelt, da byrådet ville have husene højere jævnfør den nye lokalplan. Han sagde også at vi gør det, fordi vi kan.

Jeg blev dybt forundret over denne udmelding og tænkte at manden måtte være gal. Desværre er dette ikke tilfældet, for nu ca. tre måneder senere, har jeg forstået at manden havde jo ret. På nuværende tidspunkt er vi stadig ikke blevet klogere. Vi ved kun, at byrådet påtænker at gennemføre dette projekt på trods af de gener, det vil få for os og at man ser stort på bygherres ønske.

Dog viser det sig, at ingen i byrådet selv er helt klar på højden af projektet. Efter besøg af borgmesteren d. 1/9 og senere viceborgmester d. 2/9 i sidste uge, fik vi få timer efter en mail fra Helge Friis, at byggeriet vil blive gennemført uanset, hvilke indvendinger man måtte have.
Steen Hasselris har kørt forbi og kan godt se at det vil give os nogle problemer, han oplyser at byggeriet bliver 7,2 m. Steffen Jensen oplyser at byggeriet bliver 7 m. men vi vil ikke få nogle indkigs problemer. Viceborgmester oplyste at bygherre ville bygge med flade tage og det ville byrådet ikke godtage.

Sidste høring bliver d, 15/9 men tilsyneladende er beslutning allerede truffet. I vores øjne er det et klart tegn på at man har forsøgt at trække sagen i langdrag for at kunne gennemføre det projekt, som ikke har nogen logisk forklaring. Har jeg fået den rette forståelse af denne forretningsgang eller gør byrådet, hvad byrådet vil uden hensynstagen til mig som borger eller bygherrens ønsker?

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?