23. januar 2019
Foto: Lars Skov
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi vil ikke røves ved højlys dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi vil ikke røves ved højlys dag
Debat Gribskov - 17. august 2018 kl. 16:11
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DEBAT
Peter Rixen
Løgelandsvej 27

Helsinge

Det er med stor forundring og bange anelser for fremtiden, at vi borgere i Gribskov Kommune hver dag udsættes for diverse både planlagte fra udenlandske bander m/m og tilfældige tyverier fra private borgere, der ude at handle m/m. Det tyder på at det kriminelle er helt bevidst og planlagt. Hertil skal lægges, at vi ikke har noget politistation mere, så politiet ses ikke i vor nærområde. Opfattelsen fra mange af disse kriminielle er helt klar, at risikoen for at blive opdaget, er meget lille og uden konsekvens.

Det er uhyre interessant at høre fra den centrale politiledelse at tyverier m/m er nedadgående. De glemmer, at ude i befolkningen, som er direkte berørte, har vi en helt anden opfattelse. Hertil skal også lægges, at der er mange borgere, der ikke henvender sig til politiet, da deres erfaringer ofte kan være, at politiet siger, at de ikke har tid m/m

Tiden må nu være moden til, at vi borgere siger til hinanden, at nu må dette stoppe. Vi vil ikke finde os i at blive røvet i højlyst dag- uden det får konsekvenser.

Den politireform, der er lavet i forbindelse med kommunalreformen, har ganske tydeligt bevirket og bevist, at det nære politiarbejde er forsvundet. Vi har den største koncentration af sommerhuse i Gribskov Kommune og vi taler ofte omkring 80.-til 100.000 mennesker. Hertil skal lægges de meget åbne grænser, som indirekte inviterer mange mere fattige medmennesker fra det tidligere Østeuropa herop - ikke for at arbejde men snarere for at begå kriminalitet. Vi kan dårligt lægge os i seng for at sove, have åbne vinduer, døre m/m grundet varmen, eller lige tage afsted et kort øjeblik, så er der nogen, der lurer os og begår indbrud. Det har vi aldrig oplevet før. Dette skaber mistillid og utryghed, som ikke er til at leve med. Tålmodigheden er opbrudt. Vi må kræve, at vi igen får en nærpolitistation her i Gribskov, således at denne udvikling kan standses

Tillid er et nøgleord i det demokratiske samfund. Denne er på mange områder ved at smuldre. Konsekvensen heraf vil få vidtrækkende følger i fremtiden.