16. januar 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi skal ikke skabe større utryghed om demens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi skal ikke skabe større utryghed om demens
Debat Gribskov - 09. august 2018 kl. 14:51
Af Pia Foght (S), , fmd. udvalget for ældre, social og sundhed
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Det gør mig oprigtigt ked af det, når ivrige læserbrevs-skribenter igen og igen taler vores hjælp til demente borgere og deres pårørende ned.

Jeg er med på, at vi kan diskutere den svære beslutning om, at demenscentret Holbohave lukker om ca. halvandet år. Men nu er vi i gang med at se, hvad vi kan sætte i stedet for, der dækker denne borgergruppe. Lad os nu stå sammen om ikke at skabe større utryghed for de mange pårørende og ældre, som følger debatten.

Hele udvalget for Ældre, Social og Sundhed tager vores demensindsats dybt seriøst. Det var ikke en nem beslutning at få kommunens meget pressede økonomi til at gå op. Selvfølgelig tager vi ansvar for, at der nu skal finde tilfredsstillende løsninger. For vi gør jo allerede meget, så jeg mener ikke, det er fair, at skabe usikkerhed ved at påstå, at borgere med demens nu bliver svigtet.

Der er bl.a. sket kompetenceudvikling på plejecentrene, fokus på nedbringelse af antipsykotisk medicin, udvikling af fælles faglig tilgang m.v.. Derudover er Gribskov Kommune indgået i samarbejde med de andre syv kommuner i Nordsjælland, som arbejder sammen om initiativer, der understøtter den nationale demenshandlingsplan, og ønsket om et demensvenligt samfund i hele Nordsjælland.

Arbejdet for fremover stadig at have gode tilbud til borgere med demens og de pårørende kommer til at ske sammen med borgerne og de demensramtes organisationer. 21. september har vi inviteret alle til en demensdag, hvor vi kan diskutere tilbud og pleje på demensområdet. Det møde udmønter sig i en politisk handleplan.

Vi skal være optaget af:

Hvordan vi på de forskellige stadier af demenssygdommen sikrer de nødvendige tilbud og rådgivning til en større og bredere gruppe af vores demente borgere på tværs af kommunen.

Hvordan sikrer vi bedst tidlig indsats og forebyggelse i forbindelse med at kunne håndtere sygdommen på kort og lang sigt.

Hvordan sikrer vi, at de faglige kompetencer kommer til gavn også for det personale, der tager hånd om vores demente, hvis de kommer på plejecentre.

Jeg forventer, at den politiske handleplan kommer til at indeholde løsninger på alle de tre områder. Såvi sikrer borgere med demens og deres pårørende en rigtig god støtte. Der er altså ikke lutter sorte skyer i horisonten. Der er tværtimod stadig en åben invitation til at skabe de rette løsninger sammen med os.