9. juli 2020
Trine Egetved - vi sender penge til kommuner med bedre service og lavere skat.
Trine Egetved - vi sender penge til kommuner med bedre service og lavere skat.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi giver til dem, der har det bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi giver til dem, der har det bedre
Debat Gribskov - 10. februar 2020 kl. 10:12
Af Trine Egetved Byrådsmedlem Det Konservative Folkeparti
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Regeringens udkast til udligningsreform betyder, at vi i Gribskov Kommune skal betale over 16. mio kr. mere i udligning end vi gør i dag.

En del af den udligning kommer til at gå til kommuner med højere serviceniveau og lavere skatteprocent end i Gribskov Kommune.

Sidste år fik vi tilskud til særligt udsatte kommuner. Derfor er vi stærkt forundrede over at regeringens regnemaskiner nu er kommet frem til, at vi skal betale yderligere i udligning. Noget stemmer ikke.

Derfor har vi i dag søgt aktindsigt i de bagvedliggende beregninger og dokumenter via Social- og Indenrigsministeriet. Vi opfordrer til at alle i byrådet også lægger pres på deres respektive partier på Christiansborg, så vi kan få frem i lyset hvilke beregninger, der ligger til grund for, at regeringen er kommet frem til konklusionen om, at vi i Gribskov kan betale yderligere i udligning. Alle beregninger den tidligere regering lagde frem viste nemlig det modsatte.

Vi er i Gribskov Kommune voldsomt presset på vores serviceniveau, og vi har ikke en stor kassebeholdning. En ekstra regning på over 16 mio kr. til udligning vil lægge massivt pres på vores kommune og på den service, vi kan levere til vores borgere. En service som i forvejen er udfordret. Det vil vi ikke acceptere stiltiende.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?