26. marts 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vel brølt, Annie Thomsen, men du er oppe mod overmagten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vel brølt, Annie Thomsen, men du er oppe mod overmagten
Debat Gribskov - 11. oktober 2018 kl. 13:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Åbent brev til Annie Thomsen:

Jeg er stadig imponeret af dit engagement i Østre Allé-byggesagen, på trods af at du næppe har en jordisk chance for at lykkes. Du er nemlig oppe mod økonomisk og juridisk set ganske overlegne kræfter.

Din modpart er en kommune med en statsforvaltning som ankeinstans, der sammen i årevis kørte et snævert parløb, hvor de naivt, men meget bekvemt for dem selv, fejlfortolkede Forvaltningslovens regler om partshøring. Det varede indtil Ombudsmanden i sin »Beretning 2010« satte stop for denne skandale.

Du skal ikke forvente megen hjælp i dit engagement. Sagerne har generelt kun lokal interesse, og politikerne kan ikke se nogle stemmer i at engagere sig. Det skyldes endvidere, at de ulemper, de manglende partshøringer forårsager, kun rammer få naboer i et givet byggeområde.

Hvad angår den landsdækkende presse, så har den rigeligt travlt med at referere langt mere omfattende millionsager i adskillige ministeriers forvaltning.

Statsforvaltningen har diskvalificeret sig selv som ankeinstans efter at have deltaget i det nævnte parløb. Derfor må i fremtiden den type byggesager ankes til domstolene, hvis det er retssikkerhed, man vil lægge vægt på.

Det kan kun gøres af de pågældende naboer og vil utvivlsomt kræve et vist minimum af økonomi og mental robusthed. Alt det ved kommunerne udmærket.

Men til slut synes jeg, du har ret i dine synspunkter, så bliv bare ved så længe du orker.

Arne Mortensen
Lillevang 8
Birkerød