13. december 2017
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vandland eller skøjtebane? Hvad vil Lokalbanen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vandland eller skøjtebane? Hvad vil Lokalbanen?
Debat Gribskov - 19. september 2017 kl. 08:19
Af Søren Bald deltidspendler Sandbogaards Alle 5' Tibirke Sand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der tales meget om, at der skal gøres mere for turismen i Gribskov.

Naturen kan hurtigt komme længere nede i prioriteringerne - synes borgmesteren og hans flertal.

Men nu er der måske ved at ske noget spændende. Lokalbanen gør klar til et særligt fremstød, men det er nok for tidligt at afgøre, om det skal ende med et vandland eller en skøjtebane.

Vi befinder os ved Helsinge station. Toget nordpå lander på den østlige side, så passagererne skal ned under banelegemet over til busserne. Og her på vestsiden er Lokalbanens eksperiment i gang - og har været det meget længe! Vandland eller skøjtebane?

Efter adskillige henvendelser over flere år til Lokalbanens ansatte skrev jeg i år i august til Lokalbanens driftsledelse om vandproblemerne på den vestlige side, hvor meget vand hober sig op ved regn - især efter skybrud.

Her er nemlig nu starten på enten et vandland - måske bare et større soppebassin! Eller skal det til vinter være en lille pikant skøjtebane - eller måske bare en glidebane, der kan udløse faldulykker, som Lokalbanen så bliver ansvarlig for. Synd for de faldne og ærgerligt for Lokalbanen, der skal betale erstatning.

Måske kan dette lille galgenhumoristiske indspark få Lokalbanen på banen, så brostenene nede ved undergangen kan tages op og derpå kan blive genetableret af en kyndig brolægger.

Der er fem brolæggerfirmaer i Mostrups Gribskov-telefonbog, så der skulle nok være en af dem, der kan ordne sagen, så både forsøget på vandland eller skøjtebane kan blive stoppet. Og så man kan gå under uden enten at skulle soppe eller falde, når frosten sætter ind.