29. januar 2020
Der er blevet råd til nye cykelstier. Billedet er fra indvielsen af Dønnevælde-Nejlinge-stien i 2011. Foto: Karl Erik Frederiksen
Der er blevet råd til nye cykelstier. Billedet er fra indvielsen af Dønnevælde-Nejlinge-stien i 2011. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V: Bekymret for økonomien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V: Bekymret for økonomien
Debat Gribskov - 07. oktober 2019 kl. 10:09
Af Birgit Roswall byrådsmedlem gruppeformand Venstre i Gribskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som gruppeformand for Venstre glæder det mig, at alle byrådets partier er enige om et nyt to årigt budget i den svære situation Gribskov Kommune er i.

Venstre vil loyalt arbejde for, at budgettet på serviceområderne skal holdes. Vi er dog meget bekymret for indfrielsen af de besparelser og omstruktureringer, der især skal findes på ældreområdet.

Det har været vores fokus i forhandlingerne, at forventningerne til besparelser og ændringer blev mindst mulige. Vi er meget bekymret for økonomien på området. Kommunerne har bl.a. ikke fået betaling for den opgaveflytning fra regionerne til kommunerne, der er sket de senere år og hvis den fortsætter samtidig med, at borgerne udskrives tidligere og tidligere, kan det ikke undgå at blive en stor udfordring for vores kommune.

Vi ser frem til at få sat fuld speed på etablering af endnu et friplejebolighjem i kommunen så vi forhåbentlig kan sikre, at vores svage borgere tilbydes en værdig pleje og pasning.

I Venstre er vi glade for, at det i forhandlingerne lykkedes parterne at finde finansiering, så vi kunne undgå en del af de besparelser, der var lagt op til på børneområdet, og nu venter vi så på, at regeringen i forbindelse med finansloven finansierer minimumsnormeringer i børnehaverne.

I Venstre glæder vi os over, at kommunens anlægsbudget over årene bliver forbedret, så vi kan få gang i anlæg af nye cykel- og gangstier til at forbinde vores kommune bedre for gående og cyklister.

Det vil gavne vores sundhed, når vi får bedre forhold for cyklister - især hvis børn kan cykle sikkert til og fra skole. Så kan vi både fremme sundheden og forhåbentlig spare på kørselsudgifterne. Endvidere vil gode cykel og gangforbindelser rundt i kommunen være positivt for alle kommunens borgere og turister. Det er også dejligt, at vi har fået penge afsat til en forbedret trafikløsning ved motorvejens forlængelse (rundkørslen ved Hillerødvejen/Kildevej) Ligesom vi ser frem til at komme i gang med den længe ventede vej mellem Græsted - Gilleleje.