23. oktober 2019
Urimelig regel tvinger Gillelejes fiskere til at sejle langt, når de går efter jomfuhummer.
Urimelig regel tvinger Gillelejes fiskere til at sejle langt, når de går efter jomfuhummer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Urimelig regel skal laves om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Urimelig regel skal laves om
Opdateret 24. maj 2019 kl. 15:15
Debat Gribskov - 24. maj 2019 kl. 15:12
Af Mette Abildgaard (gruppeformand), Lars Nielsen (1. suppleant), Trine Egetved og Jesper Behrensdorff (byrådsmedlemmer i Gribskov) Det Konserv
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når regler ikke giver mening skal de laves om. Derfor vil det Konservative Folkeparti arbejde på at få nogle konstruktive regler i forhold til fiskeriet i Danmark og, særligt for Nordsjælland, i Gilleleje.

Gilleleje er helt unik, fordi det er en by med en aktiv fiskerihavn og det er en del af den autenticitet, som hvert år er med til at tiltrække tusindvis af turister til byen. Stemningen er helt speciel på og i området omkring havnen. Og det skal vi politisk gøre alt for at bevare.

Der tales hele tiden om, at vi skal bevare de små miljøer. Med den ene hånd kan man søge alverdens EU midler til yderområder, mens der med den anden hånd laves regler, som er tæt på at lukke de små erhverv og lokalsamfund ned. Det giver ikke mening.

Når regler virker ulogiske og ikke giver mening, så skal vi se på om de ikke kan laves om. Og det virker uhensigtsmæssigt at fiskere sejler på kryds og tværs af vandet for at fiske. Det er ikke godt for miljøet og det rammer lokale fiskere i f.eks Gilleleje urimeligt hårdt.

Derfor vil det Konservative Folkeparti gøre hvad der kan gøres lokalt, nationalt og i EU for at fiskeriet i Gilleleje og resten af landet kan overleve.