4. august 2020
Det var muligt for borgere og andre at forudse, at byggeriet på Kirkestræde i Annisse var i strid med bestemmelserne i den bevarende lokalplan, mener Planklagenævnet . Foto: Karl Erik Frederiksen
Det var muligt for borgere og andre at forudse, at byggeriet på Kirkestræde i Annisse var i strid med bestemmelserne i den bevarende lokalplan, mener Planklagenævnet . Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalg har sat kursen i gal retning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalg har sat kursen i gal retning
Debat Gribskov - 15. marts 2020 kl. 11:43
Af Henny Green, Pernille Lütken og Jette Haugaard Gribskov Lokalforeningsråds Kontaktudvalg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved sidste kommunalvalg indkaldte NytGribskov til borgerinddragelsesmøde i Annisse og spurgte om eventuel ændring af landsbyens bevarende lokalplan fra 2001. Der blev meldt klart tilbage, at lokalplanen ikke skulle ændres. Til trods for borgernes tilbagemelding og uagtet en verserende byggesag i Planklagenævnet, forsøgte Gribskov Kommunes udvalg, Udvikling, By og Land (UBL) alligevel at få ændret lokalplanen under foregivende af, at flere af planens bygningsregulerende bestemmelser ikke kunne håndhæves.

Annisse protesterede, og UBL afventede afgørelsen i byggesagen. Planklagenævnet har nu afgjort sagen, og det fremgår af nævnsafgørelsen, at lokalplanens bygningsregulerende bestemmelser kan håndhæves, fordi »det var muligt for borgere og andre at forudse, at byggeriet var i strid med bestemmelserne i lokalplanen«.

I læserbrevet »Kommunalt godkendt glidebane« fra 3. marts kører debatten om UBL's nye forsøg på at ændre en naturbevarende lokalplan til en moderne lokalplan, der tillader store sommerhuse og mindre afstand til naboer. At ødelægge Gillelejes bymiljø ved ændring af bevarende lokalplan for et enkelt hus, at forsøge at ændre Annisses bevarende lokalplan til en pixibog og at gøre Smidstrupområdets naturbevarende lokalplan »moderne« skaber lokalområder uden sjæl, autencitet og naturbevarelse.

Ændringerne sælger slet ikke billetter i forhold til erhverv, tilflyttere eller turister, som kommunen skal tiltrække.

Det vil skabe negativ vækst, hvis UBL får mulighed for tivolisering af fiskerlejet, opføre trøstesløst nybyggeri i et landsbymiljø eller bygge store sommerhuse uden respekt for områdets natur.

For at tiltrække erhverv, tilflyttere og turister til Gribskov skal politikerne i stedet arbejde for fremme af maritime lokalmiljøer, autentiske landsbyer og enestående natur.

Borgerinddragelse og protester har indtil videre ikke fået UBL's øjne op for, at kursen er udstukket i den helt forkerte retning. Gribskov Lokalforeningsråd repræsenterer seksten lokalområder i kommunen, og rådet vil igen forsøge at råbe politikerne op og bede dem om at ændre kurs hurtigst muligt.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?