17. februar 2020
Teltpladserne på Ferie- og udflugtscenteret Sankt Helene og på Tisvilde Idrætsplads er ikke store nok til de mange besøgende. Foto: Karl Erik Frederiksen
gallery icon

Se billedserie

Teltpladserne på Ferie- og udflugtscenteret Sankt Helene og på Tisvilde Idrætsplads er ikke store nok til de mange besøgende. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tag medansvar for havefesterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tag medansvar for havefesterne
Debat Gribskov - 06. november 2019 kl. 10:15
Af Bestyrelsen for Grundejerforeningen for Tisvilde og Omegn, v. Sidsel Zachariassen, Olskærvej 1 Tisvildeleje
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vedr. Musik i Lejet - Havefester: Billetsalget til næste års festival starter 1. december. Der er desværre heller ikke i år sket nogen reduktion i antallet af billetter til salg. Vi forventer, at i lighed med tidligere år, vil de 10.000+ billetter hurtigt blive udsolgt.

Ifølge MIL's egen gæsteundersøgelse er ca. 5.000 af deres festivalgæster - altså halvdelen overnattende i sommerhus. Heri ligger der reelt en meget stor udfordring for festivalledelsen, som de endnu ikke har fundet en rimelig løsning på. I modsætning til mange andre musikfestivaler, der stiller forskellige former for overnatningsplads til rådighed i direkte tilknytning til festivalpladsen, er dette ikke tilfældet i MIL.

Reelt bliver hele 3220 Tisvildeleje derfor omdannet til et ufrivilligt og ukontrolleret festivalområde.

Det er på høje tid, at MIL tager medansvar for konsekvenserne af de manglende overnatningsmuligheder, og finder en bedre løsning. Ifølge loven er MIL ganske vist ikke ansvarlig for havefesterne, men når man inviterer over 10.000 gæster til fest i 3 dage uden overnatningsmuligheder, hviler der et stort moralsk ansvar på festivalledelsen for den store påvirkning dette har i lokalsamfundet.

Det er en stor udfordring i uge 29 og generer både fastboende, landliggerne og turister som historisk set er kommet til Tisvildeleje primært for at få ro og nyde naturen og stranden. I Grundejerforeningen for Tisvilde og Omegn får vi ofte at vide, at det er vores ansvar at få bedre styr på havefesterne. Hertil vil vi anføre, at vi hvert år beder vores medlemmer om at vise hensyn og begrænse både egne og lejeres larm.

Sagen er nemlig den, at overnatningen i sommerhuse betyder, at der bliver festet igennem i haverne med deraf følgende gener i form af især høj musik, ulovligt parkerede biler på brandveje eller områdets smalle grusveje o.lign.

Lovmæssigt har vi i Grundejerforeningen ingen sanktionsmuligheder, hvis man ikke følger vores opfordringer. Bestyrelsen har haft møde med politiet for at høre, hvad vi kan gøre. De frarådede, at vi gik ind i haverne og blandede os. Politiet selv har slet ikke ressourcer til at gøre noget ved det, kun i meget grelle tilfælde kommer de. Vi kan derfor ikke som Grundejerforening tage ansvar for havefesterne i uge 29.

Da problemet kun forekommer i uge 29, ville det være klædeligt, hvis MIL tog et medansvar for konsekvenserne af, at de inviterer så mange gæster til området uden tilstrækkelige overnatningstilbud.

Vi venter på deres forslag til en løsning for MIL 2020.