25. september 2020
Allan Nielsen: Der skal lægges en plan for merforbruget på skolerne. Foto: Kenn Thomsen
Allan Nielsen: Der skal lægges en plan for merforbruget på skolerne. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S: Der skal laves en plan for merforbrug på skolerne nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S: Der skal laves en plan for merforbrug på skolerne nu
Debat Gribskov - 26. november 2019 kl. 14:03
Af Allan Nielsen, byrådsmedlem (S)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Socialdemokratiet ser vi det som en styrke for Gribskov Kommune, at vi med budgetforliget har bevaret skolestrukturen med bevarelse af de mindre afdelinger. Det er med til at gøre os til en attraktiv kommune at bo i.

Når Børn, Idræt og Familieudvalget i forbindelse med sidste møde i udvalget bliver gjort bekendt med, at der er brugt flere penge på det specialiserede børneområde, end der er budgetteret med - i alt 15 millioner, giver det selvfølgelig anledning til at stoppe op og få problematikken på dagsordenen. Hvilket ikke kun ét, men alle partier i udvalget er enige om.

De 15 millioner skal findes, og det er udvalgets opgave og ansvar, at det sker.

I Socialdemokratiet påtager vi os selvfølgelig det medansvar. Fra første færd har vi sagt, at denne overskridelse af budgetrammen skal trækkes ind i det politiske rum til behandling. Der skal findes en holdbar løsning, som skolerne kan leve med. En løsning, som findes i dialog med skolernes ledelse.

Da Socialdemokratiet stemte for budgetforliget, og italesatte vigtigheden af bevarelse af den nuværende skolestruktur, sagde vi samtidig, at der skal kigges på skolernes resursetildeling. Det gjorde vi op til forhandlingerne og på byrådsmødet, hvor budgettet blev vedtaget. Det mener vi fortsat skal ske.

På grund af merforbruget på 15 millioner kommer drøftelsen af skolernes resursetildeling hurtigere, end vi i første omgang har planlagt. Nu står vi her. Så lad os hurtigst muligt, og på forsvarlig vis, få lagt en plan for afvikling af merforbruget på de 15 millioner. Og herefter få taget resursetildelingen, som skolerne tildeles penge til undervisningen på, op til fornyet drøftelse, så det kan nås og besluttes inden skoleåret 2020/21.

Har debatten om sexisme taget overhånd?