18. juni 2019
Thomas Nørregaard, skoleleder på Ramløse Skole. Foto: Allan Nørregaard
Thomas Nørregaard, skoleleder på Ramløse Skole. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ramløse Skole er kommet for at blive

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ramløse Skole er kommet for at blive
Debat Gribskov - 23. januar 2019 kl. 11:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Thomas Nørregaard, skoleleder, på vegne af personale og skolebestyrelse på Ramløse Skole

Børne- og familieudvalget har netop besluttet, at det der blev søsat som et pilotprojekt i 2017, nu er et permanent skoletilbud i Gribskov Kommune. Derfor kan skolen arbejde med en langsigtet strategi, som Ramløses lokale skoletilbud. Det er vi meget glade for, og stolte af, og vil gerne sige tak til de mange lokale familier, der hver dag får skolen til at være en vigtig brik i deres og deres børns liv. Vi er glade for det gode samarbejde og den konstruktive dialog om at kunne tilbyde den bedste skole indenfor de rammer og muligheder, vi har lokalt.

Vi vil også takke Børne-og familieudvalget for at sende dette meget klare signal om, at de også fremadrettet vil prioritere en lille skole i lokalsamfundet. Vi har siden projektets opstart haft en rigtig fin dialog med politikerne, både om de udfordringer vi har, men også den spirende optimisme, som vi fornemmer i lokalområdet.

I en nyligt afholdt spørgeskemaundersøgelse blandt distriktets børn omkring til- og fravalg af Ramløse Skole, var der en del der tilkendegav, at de frygtede, skolen ville lukke, og at de derfor kiggede på andre skoletilbud. Denne frygt kan beslutningen om at gøre Ramløse Skole til en permanent ordning nu gøre op med. Der er sendt et tydeligt signal fra politisk side om, at man vil prioritere de lokale skoler i kommunen.

Der er sket meget siden pilotprojektets opstart i august 2017. Vi har fået sammensat en ny bestyrelse, og har i hele perioden været så heldige, at mange engagerede folk har meldt sig til bestyrelsesarbejdet. Det har betydet, at antallet af medlemmer, både fra personalet og forældrene, har været højere end normalt. Vi har i hele perioden haft flere suppleanter, som har deltaget i bestyrelsesarbejdet på lige fod med alle andre, hvilket har gjort, at vi har nået rigtig meget:

Nyt værdigrundlag, logo og slogan.

Nye principper for skolens virksomhed, herunder en afvikling af den rullende skolestart

Høringssvar til forvaltningen
Dialogmøder med politikere og forvaltning om skolens udvikling

Samarbejde med børnehavens bestyrelse

Fremadrettet vil fokus nu være på:

Skabe nye traditioner, som understøtter værdigrundlaget

Nyt lege- og læringsrum udenfor

Fortsat styrke det gode samarbejde med lokalsamfundet

Fortsat styrke det frugtbare samarbejde med Ramløse Børnehus (fælles hjemmeside, fælles Facebook side, brobygningsaktiviteter til gavn for alle)

Hele tiden arbejde for, at gøre skolen til fantastisk sted at være barn. Vi har rammerne på plads, og vi har et engageret og kompetent personale, som hver dag skaber god læring og trivsel for alle børn på skolen.