19. juli 2019
Knud Antonsen, V og Birgit Roswall, gruppefmd. - ønsker at private skal kunne levere både hjemmepleje og hjemmesygepleje.
Knud Antonsen, V og Birgit Roswall, gruppefmd. - ønsker at private skal kunne levere både hjemmepleje og hjemmesygepleje.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Private skal også levere hjemmesygepleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Private skal også levere hjemmesygepleje
Debat Gribskov - 01. marts 2019 kl. 13:01
Af Birgit Roswall V - gruppeformand, Venstre Knud Antonsen V
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er positivt, at der på mødet den 27. Februar i udvalget Ældre og udbud, var stor enighed om, at de foreslåede service forringelser, der var lagt op til i hjemmeplejen, i vid udstrækning ikke er politisk acceptable, hvorfor sagen blev sendt retur til administrationen.

I Venstre har vi noteret os, at der er generel tilfredshed med den nuværende hjemmepleje, som udføres af private virksomheder på basis af det nuværende serviceniveau. Derfor er vi også indstillet på, at det nuværende serviceniveau fastholdes i forbindelse med en kommunal hjemtagelse af hjemmeplejen.

Det er almindelig kendt, at udgifterne er højere, når opgaverne udføres i kommunalt regi i forhold til når de udføres af private virksomheder. I budgettet er der derfor indlagt ca. 10 procent omkostningstigning til at dække merudgiften ved hjemtagelse af hjemmeplejen.

En kommunal hjemmepleje virksomhed bliver prissættende for hjemmepleje ydelserne, og det betyder, at de leverandører, der godkendes til at levere hjemmepleje, afregnes i forhold til udgifterne i den kommunale hjemmepleje.

Selv om hele udvalget var enige om, hvordan der skulle følges op på kvaliteten, var det kun Venstre, der ønskede, at der skal være mulighed for at de kommende leverandører også kan søge om godkendelse til at udføre sygeplejeopgaver på lige fod med Pleje Gribskov.

Vi har flere plejehjem i kommunen, hvor private leverandører som en del af deres plejearbejde udfører sygepleje opgaver med rigtig flotte tilsynsrapporter til følge.

For borgere med behov for både hjemmepleje og hjemmesygepleje kan der være fordele ved kun at have een leverandør i huset, hvorfor Venstre synes, vi skal åbne for muligheden, hvis der er nogen leverandører, der ønsker at påtage sig opgaven.

Bliver omkostninger til hjemmeplejen efter hjemtagelsen højere end budgetteret, kan det resultere i serviceforringelser, og det kan blive attraktivt (nødvendigt) for borgerne at tilkøbe serviceydelser. Det kan og må private leverandører tilbyde, hvorimod den kommunale leverandør ikke må.

Venstre stod på mødet alene med ønsket om at private hjemmepleje leverandører også skal have mulighed for at søge om at levere hjemmesygepleje, det er beklageligt, sagen skal dog igennem økonomiudvalg og byråd, før en endelig beslutning er truffet.