16. oktober 2019
Mange vil gerne bruge tinghuset - der ligger øde hen. Vi sniger os ind og ser, hvordan der ser ud i dag
Mange vil gerne bruge tinghuset - der ligger øde hen. Vi sniger os ind og ser, hvordan der ser ud i dag
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plaster på, når vi er ved at dø af hjertestop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plaster på, når vi er ved at dø af hjertestop
Debat Gribskov - 06. maj 2019 kl. 15:27
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DEBAT AF: Gitte-Marie Michelsen

Egebakken 14
Helsinge

Debat
Som borger opleves det på ingen måde som tidlig inddragelse, når de initiativer, der har været i gang længe, bliver talt ned til, holdt hen med tom snak og ignoreret.

Kunstværkstederne på Møllestien blev inddraget, da man planlagde det nye byggeri, men oplevede en massiv mur, da de kom med forslag til Tinghuset som foreningshus for folkeoplysende foreninger.

Hvordan tror politikerne det opleves, når man efter en flytning bliver spurgt om ideer til Tinghusets anvendelse? Det har de haft i årevis!

En gruppe borgere, der også foreslår Tinghuset som et borgerdrevet foreningshus for folkeoplysende foreninger i stil med Det Gamle Posthus, blev nægtet adgang til overhovedet at se Tinghuset indvendigt. Deres forslag er blevet holdt hen og totalt ignoreret.

Der ligger også et borgerdrevet forslag med samme hensigt. At forlange over 1000 stemmer for at et forslag skal opnå bare en behandling i byrådet er et utopisk krav. Det svarer til at hver ottende borger i Helsinge skal stemme for det!

I øvrigt ligger der også et forslag om at flytte biblioteket ind i byen. Hvor mange stemmer har de to forslag fået?

Hvordan skal vi borgere bevare troen på alle de pæne ord om borgerinddragelse, når de initiativer, der kommer fra borgerne, altså den fasiliterende form for samskabelse, ikke ser ud til at blive hørt? Når vi den ene gang efter den anden kun ser styret samskabelse og bliver tudet ørene fulde med, hav nu tålmodighed, ting tager tid, vent, det skal nok blive godt! I må forstå..... Kommunens bygninger skal anvendes klogt (klogt for hvem?) I skal vænne jer til at blive inddraget tidligt, I skal vænne jer til at tingene bliver gjort anderledes!

Har I ikke opdaget, at borgerne er mere end parate? Hvornår vænner I jer til at lytte ordentlig og høre efter? Måske skal I vænne jer til, borgerne faktisk ikke længere er som i »de gode gamle dage«.

I sundhedsvæsenet kræver man evidens for at en behandling virker, før den anbefales. Man overvejer altid bivirkninger, konsekvenser og vejer dem op imod fordelene inden behandlingen iværksættes. I moderne medicin tages patienten med på råd. Denne kan til hver en tid takke nej og få en »second opinion«. Det er patientens liv og personen selv, der er ekspert på sin krops reaktioner og følelser.

Hvorfor sætter I plaster på, når vi er ved at dø af hjertestop?

Vi er ansvarlige, engagerede borgere, der følger med, men hvor længe?

Gitte-Marie Michelsen
Egebakken 14

Helsinge