21. august 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pia Foght er gal på den

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pia Foght er gal på den
Debat Gribskov - 01. marts 2019 kl. 12:17
Af Birgit Roswall, gruppefmd. V
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kommentar Pia Foghs bemærkninger i Frederiksborg Amts Avis den 27. februar.

Der er efterhånden sagt og skrevet meget om ældreplejen i Gribskov Kommune. Pia Foghs udtalelser i FAA den 27. Februar foranlediger, at jeg har nogle bemærkninger.

Pia Fogh udtaler, at det er fyringen af plejeselskabet Attendo, der spiller en rolle i den situation, man nu står i. Pia Fogh udtaler, at prisen for udliciteringen er, at vi nu skal ud og få lagt et fornuftigt niveau for sygepleje og hjemmesygepleje.

At give udliciteringen skylden for, at Gribskov Kommune bruger flere penge end tidligere, viser jo med al tydelighed, at vores nuværende serviceniveau har været muligt, som følge af, at det er private, der har stået for opgaverne, men at kommunen ikke kan levere til samme priser. Det er naturligvis rigtig ærgerligt.

Det er hospitaler og de praktiserende læger, der i det store og hele bestemmer hvilke ydelser, vi som kommune skal levere i hjemmesygeplejen, og derfor er vores indflydelse på serviceniveau minimalt, hvorfor vores fokus skal være på planlægning og drift, som desværre ikke er kommunens spidskompetence.

Pia Fogh udtaler i samme artikel, at vi ikke skal udlicitere hjemmesygeplejen i forbindelse med vores hjemmepleje.

Hvorfor har vi ikke så meget tillid til vores tilsyns- og kvalitetsopfølgning, at vi vil lade de leverandører, der måtte ønske at søge godkendelse til at levere hjemmepleje også kan søge om godkendelse til levere hjemmesygepleje. Det er jo ikke sikkert, at der er nogen leverandører, der vil søge om godkendelse, men i Venstre synes vi, at det skal være muligt. Vi vil gerne have færrest mulige til at komme i borgernes hjem og det vil give borgerne frit valg, som vi er optaget af. Vi har tillid til, at de firmaer, der vil søge godkendelse, også har en organisation, der kan levere ydelserne og leve op til kommunens kvalitetsniveau.