16. december 2017
Trine Egetved, Kim Valentin og Jonna Præst mener, at Nytgribskov og Socialdemokraterne skaber uro med debatindlæg.
Trine Egetved, Kim Valentin og Jonna Præst mener, at Nytgribskov og Socialdemokraterne skaber uro med debatindlæg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nytgribskov og Socialdemokraterne vil skabe uro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nytgribskov og Socialdemokraterne vil skabe uro
Debat Gribskov - 26. april 2017 kl. 15:23
Af Kim Valentin, borgmester (V), Trine Egetved, børneudvalgsformand (K) og Jonna Præst, viceborgmester, (DF)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er meget usympatisk og bekymrende, at Sisse Krøll Willemoes og Ulla Dræby går ud med et indlæg, hvor de skriver, at vi nu igen sparer på skoler og dagtilbud for at dække et underskud på det specialiserede område. Det er en fuldstændig ukorrekt gengivelse af den virkelighed vi står i og det er med til at skabe uro og usikkerhed blandt forældre og personale. Der bliver IKKE sparet på budgettet til dagtilbud og skoler. Det er præcist som det er vedtaget i efteråret. Der er alene tale om en budgetopfølgning, som vi laver fire gange pr. år, hvor vi ser på om budgettet hænger sammen.

Det samlede børneområde står med et forventet merforbrug på 10 millioner i 2017. Det er korrekt, at der på nogle konti er lidt overskud, fordi der er færre udgifter til pensionsforpligtelser, merindtægter på mellemkommunale refusioner og tidsforskydninger i forskellige projekter. Det er rene administrative konti, som ikke rører ved de borgernære ydelser. Andre konti har underskud pga flere underretninger, flere anbringelser mv.

Skulle vi forfølge den tidligere Børneudvalgsformands og Ulla Dræbys tankegang, så skulle vi, hver gang der var et lille mindreforbrug på en konto, bruge det til at øge serviceniveauet uden at have en permanent finansiering til dette. Desuden glemmer de to byrådsmedlemmer ligeledes at anvise, hvor der skal findes penge til at dække de merudgifter, der er på andre konti. Skal alle underskud på forskellige konti dækkes af kassebeholdningen? Så er den hurtigt tom. Derudover er der tale om en budgetopfølgning, som giver et forventet billede af hvordan tingene udvikler sig - ikke et færdigt regnskab. Vi ved altså reelt ikke med sikkerhed, hvordan det ser ud om tre måneder. Det så vi f.eks sidste år, da Sisse Krøll Willemoes havde ledelsesansvaret for Børneudvalget. Tallene ændrede sig meget fra gang til gang. Og det er ganske normalt. Men det er ganske unormalt at fordreje sandheden så meget, som de to byrådsmedlemmer gør i deres indlæg.

Sisse Krøll Willemoes og Ulla Dræby glemmer desværre sandheden i deres iver for at føre valgkamp allerede nu. Derfor vil vi opfordre til at de holder sig til sandheden fremover i stedet for at skabe unødig uro og usikkerhed blandt forældre og personale.

Skal der ses på normeringerne, skal det gøres ordentligt med varige løsninger og varig finansiering, så vi ikke skal vilkårsændre personalet hele tiden. Samtidig ønsker vi, at der arbejdes meget mere fremskudt og forebyggende, så vi kan forhindre at så mange børn kommer i mistrivsel. Det er det flertallet i denne kommune arbejder for, mens andre ønsker at misinformere forældre og personale omkring virkeligheden i budgettet og budgetopfølgningen.