21. september 2020
Foreninger i Gribskov har siden 2014 fået del i overskuddet fra Musik i Lejet. Billedet er fra sommerens uddeling. Foto: Allan Nørregaard.
Foreninger i Gribskov har siden 2014 fået del i overskuddet fra Musik i Lejet. Billedet er fra sommerens uddeling. Foto: Allan Nørregaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musik i lejet: Succesen forpligter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musik i lejet: Succesen forpligter
Debat Gribskov - 06. december 2019 kl. 11:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Peter Maarbjerg, Bestyrelsesformand, Musik i Lejet

Til sommer afholdes Musik i Lejet for 12. gang, og i weekenden blev de cirka 10.000 billetter til sommerens festival endnu engang revet væk. Som det efterhånden er rutine. Det er vi som arrangører selvfølgelig glade og stolte over. Men vi ved også, at det forpligter at være vært for så mange gæster. Det vender vi tilbage til.

Når Musik i Lejet er så populært, skyldes det, at festivalen siden sin start er lykkedes med at få ånden af sommer, sammenhold, musik og samvær til at gå op i en højere enhed. Og selvfølgelig fordi beliggenheden ved Tisvildes vand, skov og strand - og placeringen i højsommeren - gør den til Danmarks absolut mest idylliske festival.

Ligeså centralt for succesen er det faktum, at Musik i Lejet står fast forankret i lokalmiljøet og er hele Tisvildes festival. Det arbejder vi konstant på, at den skal blive ved med at være. Derfor har Musik i Lejet som den eneste større musikfestival et billetsalg målrettet de lokale i Tisvilde, derfor prioriterer festivalen altid lokale leverandører og køber årligt varer for 1,5-2,0 millioner kroner hos lokale - og derfor udlodder Musik I Lejet hvert år overskuddet til lokale foreninger. Siden 2014 har vi samlet set uddelt 1,6 millioner kr. til lokale foreninger og grupper.

Vi er som sagt vores ansvar som vært bevidst, og vi strækker os langt for at løse de udfordringer, som uundgåeligt opstår, når Musik i Lejet og resten af Tisvildeleje er vært for omkring 10.000 glade festivalgæster. Vi lytter gerne til konstruktiv kritik og til de bekymringer, som enkelte giver udtryk for. Ligesom vi også lytter til de mange, der elsker at bruge en del af deres sommerferie på festivalen, som frivillige og som gæster.

Vi har for nylig indledt en god dialog i regi af Erhvervsforeningen om løsninger, der i endnu højere grad end i dag skal tilgodese de lokale erhvervsdrivende og kan være med til at gøre Musik i Lejet endnu bedre. Vi har også taget initiativ til en dialog med de lokale grundejerforeninger i Tisvildeleje og omegn om en fælles udvidet omsorgskampagne, som opfordrer til hensynsfuld adfærd i en travl uge med mange festglade mennesker.

Vi er - og bliver ved med at være - ansvarlige værter og arrangører, som i fællesskab med gæster og beboere bidrager til at sikre, at alle hygger med hensyn under Musik i Lejet.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?