20. oktober 2019
Det var svært at finde en parkeringsplads, da Klaus Helmer skulle ud at bade ved stranden i Tisvildeleje, skriver han i et debatindlæg. Foto: Camilla Nissen.
Det var svært at finde en parkeringsplads, da Klaus Helmer skulle ud at bade ved stranden i Tisvildeleje, skriver han i et debatindlæg. Foto: Camilla Nissen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musik i Lejet og badegæster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musik i Lejet og badegæster
Debat Gribskov - 12. juli 2019 kl. 11:32
Af Klaus Helmer, Lærkevej 48, Helsingør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I går havde jeg planlagt at parkere på pladsen ved stranden i Tisvilde for at nyde en badetur på den enestående strand, som er det eneste sted på Nordsjællands Kyst, hvor naturen kan nydes uden påtrængende civilisation. Det var hverdag og ret køligt, så det var ikke en af de store badedage. Alligevel var der ingen ledige parkeringspladser, fordi det meste af pladsen allerede var en byggeplads, hvor man en uge før Musik i Lejet bliver afholdt, allerede var i gang med at opføre en masse bygningsværker. Så jeg kunne regne ud, at de næste mere end to uger midt i sommerferien vil være musikgæster, der har førsteret til et område, som ellers benyttes af dem, der vil nyde sol og vand. Og jeg mindedes søndag den 30. juni, hvor der blev målt 32 grader i Nordsjælland - da var p-pladsen også fyldt, men nu var det med badegæsternes biler. Tænk hvis vejret bliver sådan en af de næste søndage...

arrow Læs også: Se billederne: Nedtælling til festival

Jeg ved, at mange i Tisvilde er kede af den larm og ballade, som festivalen fører med sig, men på den anden side er glade for liv og omsætning i byen. Det kan man jo mene så meget om, men jeg kan ikke lade være med at spørge: Hvorfor i al verden skal en festival med 10.000 mennesker foregå ved en strand for enden af en smal, blind vej? I Roskilde har de ikke problemer med at sælge billetter til en festival på en græsmark, så hvorfor skal man ødelægge mulighederne for en hyggelig tur til stranden, lige når så mange har fri? Mens musikken spiller, kan man jo ikke engang nyde freden ved at gå længere hen ad stranden - larmen når helt til Liseleje, kan jeg huske fra tidligere år.

I august holdes det årlige Kildemarked på den dejlige eng ved Sandflugtsmonumentet - jeg vil foreslå at man flytter Musik i Lejet dertil. Det er nærmere ved parkeringen ved Godhavn, så det er fint for festivalgæsterne. Og vi andre kan så købe en is ved vandet uden at stå i en kilometerlang kø. Badende giver også omsætning i byen, når de nyder en god middag efter et kølig tur i Kattegat. En win-win situation for byen!

arrow Brug bare mobilen under Musik i Lejet
17. juli 2019 kl. 06:46 Opdateret: kl. 14:37
arrow Fælles beredskab ønskes under festival
13. juli 2019 kl. 17:12 Opdateret: kl. 17:12
arrow Byens haver skal trække folk til
13. juli 2019 kl. 07:01 Opdateret: kl. 13:50