15. december 2017
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mere om det dyre spildevand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mere om det dyre spildevand
Debat Gribskov - 29. september 2017 kl. 09:16
Af Søren Bald Formand for Ejerlauget Sandbo Sandbogaards Alle 5 Tibirke Sand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DEBAT
Den seneste debat har drejet sig om Gribvands meget høje takster set i forhold til andre forsyningsselskaber. Gribvands specielle situation er blevet belyst ganske sagligt af bestyrelsesformanden for Gribvand Jannich Petersen, der også er medlem af byrådet for Venste. Det skulle være de mange sommerhuse i kommunen, der er skyld i de meget høje og stigende takster. Men så enkelt er det ikke!

For os, der bor i den vestlige del af Gribskov Kommune, er det oplagt se mod vest, mod Halsnæs. Her er en stor andel af kloakerede sommerhuse suppleret med en igangværende restrukturering med nedlæggelse af renseanlæg. Senest Ølsted og efterfølgende Hundested renseanlæg.

Men man har alligevel været i stand til at sætte taksten ned med 5 kr. her i 2017. Forskellen mellem de to kommuners forsyninger er nu 6,35 kr. pr. kubikmeter - eller over 1000 kr. om året for en gennemsnitsfamilie med et anslået forbrug på 170 kubikmeter.

Det er en velkendt tendens i tiden, at mange kommuners forsyningsselskaber går sammen om fælles serviceselskaber. Det er for eksempel Hofor, Novafors, Klar og Fors. Hensigten med disse nye selskaber er - for at citere et af dem - bl.a. "sammen er vi bedre rustet til at løse fremtidens udfordringer som klimaforandringer og højere krav om effektivisering"

Et væsentligt formål er helt indlysende at effektivisere gennem fælles drift og administration og dermed sætte taksten ned til glæde for forbrugerne.

Det ville ikke være dårligt, hvis et fælles forsyningsselskab er det mål, som det kommende byråd skal arbejde hen imod. Det kunne være en god ide at starte med at afsøge mulighederne for et fælles selskab med Halsnæs.

Lad det ikke være påstanden om mængden af sommerhuse, der forhindrer et samarbejde med henblik på både effektivisering og lavere priser.