4. august 2020
Lokallister kan noget andet, lyder det fra Nytgribskov.
Lokallister kan noget andet, lyder det fra Nytgribskov.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalpartier kan noget andet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalpartier kan noget andet
Debat Gribskov - 02. marts 2020 kl. 10:40
Af Henriette Ifanger, Formand for bestyrelsen, NytGribskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kommentar til artiklen »Vi skal have ro i egne rækker« bragt i Frederiksborg Amts Avis 29/2

Den nye formand for Socialdemokratiet i Gribskov Vest, Morten Dahlberg, mener at lokalpartier/lokallister er noget, fanden har skabt, fordi de ikke holder, hvad de lover, samt ikke kan skabe sammenhæng til Christiansborg.

Os, der har valgt et lokalparti, ser lidt anderledes på dette - vi har netop valgt et lokalparti, fordi vi synes det giver så god mening, at man i lokalpolitik ikke blot kører efter rene ideologier, men ser på vores samlede kommune, og finder de gode løsninger til hver enkelt problemstilling. Man kunne citere Abraham Maslow: »Hvis det eneste værktøj du ejer er en hammer, så begynder ethvert problem at ligne et søm.« I et lokalparti har vi samlet os på tværs af ideologier og politiske ståsteder, og dermed bliver vores »værktøjskasse« bredt ud i hver eneste sag vi behandler. I NytGribskov tror vi på, at hvis vi skal løse velfærdsudfordringerne, vi har som kommune i fremtiden, skal der flere penge i kommunekassen. Den eneste måde, vi får det på, er ved at tiltrække flere borgere til vores skønne kommune, og dermed få flere skatteindtægter. Fordelen er jo netop, at vi - modsat andre kommuner - ikke skal ud og opføre nye skoler og daginstitutioner, vi har plads til flere børn og vi skaber p.t. flere boliger i vores kommune. Heldigvis gør vi det i et bredt samarbejde i byrådet, hvilket vi også mener er essentielt. Vi mener, at et byråd skal repræsentere så mange af kommunens borgere som muligt. Alle partier står bag budgettet. Det gør de, fordi alle partier i Gribskov gerne vil tage økonomisk ansvar i en svær tid. Samtidig med at 19 ud af 23 mandater i byrådet står bag konstitueringen.

Vi, der har engageret os i et lokalparti, har netop gjort det efter en overbevisning om at diversitet, politiske samtaler, ideologisk forskellighed, etc. alt sammen bidrager til, at vi skaber de bedste kompromiser. I vores verden er politik netop kompromiser på tværs af alle ideologier - det Morten Dahlberg beskriver, ligner en drøm om, at kun et parti har flertallet i en kommune, og den drøm deler vi ikke.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?