24. januar 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lønfest for udvalgsformænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lønfest for udvalgsformænd
Debat Gribskov - 05. januar 2018 kl. 09:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Trine Egetved og Jesper Behrensdorff, Det konservative Folkepari, byrådsmedl.

Det Konservative Folkeparti mener ikke det fremlagte forslag til vederlag er at tænke lokalpolitik på en ny måde i et bredt samarbejdende byråd.

Der er lagt op til en lønfest for Udvalgsformænd og næstformænd fordelt mellem de 7 stående udvalg på en måde, hvor der ikke er taget højde for sagsmængden i de forskellige udvalg og derved arbejdsbyrden.

Det Konservative Folkeparti mener ikke tiden er inde til lønforhøjelser i denne størrelse til udvalgformænd. Vi valgte selv at sige nej tak til lønforhøjelsen sidste år, og i stedet undgå endnu flere besparelser på velfærdsområderne. Der er tale om 1.4 millioner kr. om året. Mon ikke de penge bruges bedre på skolerne, i vores dagtilbud eller vores ældrepleje?

Det Konservative Folkeparti mener helt klart at vederlaget skal afspejle det arbejde man udfører, men da det er ikke et heldagsjob at være lokalpolitikker i Gribskov (heller ikke for udvalgsformænd, som godt kan passe et job ved siden af på 25-30 timer og fortsat have et liv der hænger sammen. Mange fortsætter med deres fuldtidsjob). Hvis flertallet vedtager forslaget, som er fremlagt her, så vil en udvalgsformand, som også er menigt medlem af 1 udvalg udover formandsposten modtage et årligt vederlag på ca. 325.000. Enkelte byrådsmedlemmer har både 2 formandsposter og andre næstformandsposter og vil derfor nærme sig 400.000 kr.

Det mener vi er i overkanten, når vi samtidig ved, at der er store udfordringer i kommunens samlede økonomi. Det er mere i løn end f.eks vores pædagoger får for en fuldtidsstilling. Og Byrådsarbejdet er altså et deltidsarbejde, som skal lønnes derefter. Det er som om visse byrådspolitikere, som tjener en stor løn i deres daglige job, har mistet realitetssansen og proportionerne i forhold til helt almindelige mennesker med almindelige fuldtidsjob.

Lad os nu være fornuftige og fastholde det niveau der er lagt som grundlag for det vedtagne budget i stedet for at hive 1,4 millioner op af kassen inden arbejdet overhovedet er gået i gang.