26. juni 2019
Osama Al-Erhayem: - Brug erfaringerne fra Gilleleje.
Osama Al-Erhayem: - Brug erfaringerne fra Gilleleje.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kysten blev sikret uden sand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kysten blev sikret uden sand
Debat Gribskov - 05. februar 2019 kl. 12:17
Af Osama Al-Erhayem Formand for Gilleleje Kystsikringslag Gilleleje Strandvej 28
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Gilleleje De tre Nordsjællandske kommuner Gribskov, Halsnæs og Helsingør holdt et møde i Gribskov Kultur Sal I Helsinge den 30.januar hvortil borger og alle interesserede i kystsikrings planer var inviteret. Efter fremlæggelse af formålet, som er at sikre kysten i Nordsjælland, blev alle interesserede opfordret til at fremkomme med ideer, som siden skal drøftes yderligere af et fælles udvalg fra de tre nævnte kommuner. Indsigelse og kommentar skal sendes inden den 17.februar til Halsnæs kommune, som står for indsamlingen af ideer og det videre forløb.

Gilleleje Kystsikringslag udtaler i den forbindelse, at laget blev oprettet i 2004 med det formål at beskytte kysten i området Gilleleje øst. Laget har i årene indtil nu sørget for at vedligeholde anlægget, som i sin tid blev lavet til formålet: Tre bølgebrydere og skrænt. Laget har finansieret anlægget og anlæggets vedligeholdelsen.

Laget har således ikke oplevet nævneværdige skader i forbindelse med Bodil eller andre storme siden oprettelsen af nævnte beskyttelse 2004, uden sandfodring skal det tilføjes. Der blev undervejs repareret og finansieret af lagets midler. Gillelejelaget står intakt i dag.

Laget anbefaler, at det fremtidige og forestående arbejde med kystsikringen i Nordsjælland tager Gilleleje Lagets erfaringer med i det forestående arbejde.

Slutteligt oplyses det, at laget er en selvstændig juridisk enhed med lovlig valgt bestyrelse og egne fundatser.