21. februar 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen løber fra ansvaret i byggesag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen løber fra ansvaret i byggesag
Debat Gribskov - 10. september 2018 kl. 11:07
Af Annie Thomsen, Gilleleje Strandvej, Gilleleje
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Klage til borgmester Anders Gerner Frost, Bo Jul, Pernille Søndergaard og de to jurister over afholdt møde med syv personer på Rådhuset 1. marts 2018, hvor borgmesteren indbød til at se på, om kommunen var erstatningspligtig over for de berørte naboer, uanset Statsforvaltningen havde godkendt den ulovlige byggetilladelse, hvis det kunne påvises, kommunen havde begået væsentlige og alvorlige fejl i deres sagsbehandling i byggeskandalen Østre Alle 51 - 55 Gilleleje i tiden 2009 - 2018.

Borgmesteren har kvitteret for læsning af mit oplæg til mødet og "juridisk" redegørelse med billeder og lovhenvisninger, som skulle danne grundlag for erstatningsspørgsmålet, men vil ikke svare på, om det kan danne grundlag for genoptagelse af sagen.

Pernille Søndergaard indleder og slutter med sin egen dagsorden, sammen med de to jurister, ingen erstatning når Statsforvaltningen har talt. Bygherre har selv ændret det tidligere terræn ved ulovlig nedrivning af hus, udgravning og bortkørsel af alt inden byggetilladelsen og inden landinspektøren kom første gang, og ingen har, uanset bygherres påstand, set overførsel af mål fra det bortkørte brønddæksel.

Skiftende borgmestre, udvalgsformænd med flere løber fra ansvar og diskuterer fortsat i pressen, om hvem der er ansvarlig for denne skandale. I januar 2016 fik bygherre udbetalt 400.000 kroner for blandt andet ændring af kviste som han ifølge juristen i kommunen ikke havde krav på ved en helhedsvurdering.. Det skete i forbindelse med udvalgsformand Morten Ulrik Jørgensen "kom til" at offentliggøre, der var fejl i byggetilladelsen. Selv om Statsforvaltningen havde talt.

Bygherre har ikke bygget i tillid til det godkendte projekt, som skiftende borgmestre påstår, og Statsforvaltningen tror:

Notat fra udvalget " Overskridelse af huset højde, det skrå højdegrænseplan, anses for at være væsentlig, da huset i forvejen overskrider den almindelige byggeret betydeligt, og ændring af husets konstruktion fra lav til høj kælder, med vinduer er sket uden godkendelse af kommunen og summen af ændringer vurderes således at være væsentlige og have en yderlig negativ effekt i forhold til naboerne.

Angiveligt fordi kommunen forud har udstedt en ugyldig byggetilladelse, lovliggøres alt det ulovlige indirekte som ikke ville være lovligt på opførselstidspunktet selv om der var ansøgt, for at undgå erstatning/nedrivning til det i det godkendte projekt, og dermed tilsidesættes naboernes retssikkerhed.