26. marts 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingelise Rasmussen vrøvler fortsat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingelise Rasmussen vrøvler fortsat
Debat Gribskov - 10. oktober 2018 kl. 10:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Timm Nielsen Soldalen 5, Rågeleje

Vejby
Debat
Ingelise Rasmussen kan ikke lide frivilligcentre (Frederiksborg Amts Avis den 9. oktober). Det er for så vidt en ærlig sag, som jeg ikke vil blande mig i, da det er trods alt en privat sag. Derimod forekommer det mig stødende, når hun søger opbakning til sine idiosynkrasier ved at fremture med en uendelig række af løgne garneret med almindelig sludder og vrøvl. Det er ikke i orden.

Frivilligcentre overalt i landet organiserer det frivillige arbejde, som består i, at de frivillige stiller deres menneskelige kvalifikationer og faglige ekspertise til rådighed for borgere, som har hjælpebehov. Mange frivillige bruger hertil flere timer om dagen på dette uegennyttige arbejde. Der er her tale om mennesker med vidt forskellige faglige baggrunde, livs- og erhvervserfaringer. Men det finder Ingelise Rasmussen tydeligvis meningsløst og fastslår, at centrene er uden aktiviteter. Det er jo helt på månen!

Kommunerne er selvsagt glade for de frivilliges arbejde, fordi det understøtter lokalsamfundene, skaber fællesskaber og løser i mange henseende opgaver, som det offentlige ikke magter eller har ressourcer til. Udover de frivillige rummer centrene en lang række aktiviteter, som mange benytter sig af. Også her opstår der stærke fællesskaber.

Alt dette skal naturligvis organiseres, lokalerne vedligeholdes, telefonopkald besvares, opgaver dokumenteres, køresedler administreres, regnskaber udarbejdes, mødeindkaldelser skrives, dataprogrammer vedligeholdes, lokaler reserveres, regnskaber revideres, generalforsamlinger organiseres og afholdes.

Alle disse nødvendige driftsopgaver varetages af nogle få idealistiske ansatte, som oppebærer en meget beskeden løn herfor.

Havde der nu blot været det mindste gran af substans i Ingelise Rasmussens monumentale vrøvl, kunne man konkret og meningsfuldt have diskuteret dette sagligt og fair, eventuelt have gendrevet de misforståelser der måtte være. Men substans, dokumentation og argumentation er ganske fraværende. Glad og frejdigt fastslår hun, at frivilligcentrene er dyre og uden aktiviteter. Det er et både dumt og ganske respektløst udsagn.