4. april 2020
Pernille Søndergaard, Nytgribskov. Foto: Allan Nørregaard.
Pernille Søndergaard, Nytgribskov. Foto: Allan Nørregaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvorfor vil Nytgribskov ikke tale politik?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvorfor vil Nytgribskov ikke tale politik?
Debat Gribskov - 17. februar 2020 kl. 10:52
Af Bjørn Rasmussen, Østre Alle 2, Gilleleje
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Under sloganet »NytGribskov eller mere af det samme« har borgmesteren og hans lokalliste ellers disket op med den ene opfordring efter den anden de sidste to uger. Flotte film, interviews i medierne og lange opslag på sociale medier, hvor partiets forskellige medlemmer har kastet om sig med store ord om vigtigheden af sammenhold og økonomisk ansvarlighed i byrådets konstituering.

Men går man partiet på klingen, forsvinder al lyst til dialog og inddragelse af borgerne. Med mindre man selvfølgelig er enig med lokallisten i, at Dansk Folkeparti og Konservatives valg har sat kommunen i en dårligere situation, og derfor skal de to partier naturligvis gennem vridemaskinen.

Som forælder har jeg en anelse interesse i, at byrådet forvalter økonomien nogenlunde ordentligt, da mit barn skal gå i folkeskole fra 0.-9. klasse i Gribskov Kommune.

Så NytGribskovs opfordring til at tale politik var yderst kærkommen, da partiet sammen med resten af byrådet er ved at slagte de offentlige skoler.

Efter at have forsøgt at tale politik med to gange Pernille fra NytGribskov (Sams og Søndergaard - ja, det lyder som en herlig duet) står jeg tilbage med en alvorlig bekymring for demokratiet i Gribskov.

For Sams havde dog et svar til mig; at hun ikke gider tale politik med andre end dem, der sidder i byrådet og de udvalg, som hun er placeret i.

Det bliver interessant at følge hendes valgkamp i 2021, når hun ikke har tænkt sig at tale om hendes politiske tiltag for Gribskov Kommune.

Jeg ville ellers gerne have spurgt hende, om det er økonomisk ansvarligt at lade børnene betale regningen for byrådets dårlige styring? Om hun med hånden på hjertet kan sige, at det ikke er en voldsom besparelse på børneområdet, hvis der skal findes 18 mio. yderligere?

Endnu værre gik det, da jeg forsøgte at få Søndergaard i tale. Gruppeformanden for NytGribskov, som tit og ofte fortæller borgerne, hvordan demokrati, politik og kommunikation hænger sammen, gav mig noget nær det mest udemokratiske svar. Hun slettede mit indspark, hvorefter hun har lukket for, at jeg kan stille hende spørgsmål.

Det er desværre ikke første gang, at Søndergaard udviser lemfældig omgang med demokratiets grundlæggende spilleregler og fakta. I sagen om lukningen af Langdraget smed hun selvopfundne fakta om børnetal i kommunen, da hun blev konfronteret med tallenes fejlagtigheder, slettede hun sine kommentarer.

Det er trist, at demokratiet i Gribskov Kommune lige nu er på vej i graven. For uden dialogen rykker hverken holdninger eller fællesskabet sig. Og det betaler vi alle prisen for, når forkerte beslutninger gennemføres uden inddragelse og dialog med os, der rammes af konsekvenser af disse beslutninger.