4. juli 2020
Det grønne skal bevares. Hvis der skal anlægges p-pladser, skal de graves ned i jorden, mener lokalrådet.  Foto: Karl Erik Frederiksen
gallery icon

Se billedserie

Det grønne skal bevares. Hvis der skal anlægges p-pladser, skal de graves ned i jorden, mener lokalrådet. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hold fast i grøn velkomst til Gilleleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hold fast i grøn velkomst til Gilleleje
Debat Gribskov - 14. februar 2020 kl. 10:23
Af bestyrelsen for Gilleleje Lokalråd v. Leif Tang Lassen Nordre Strandvej 17 Gilleleje Kommentar til artiklerne om Rema 1000 i Gilleleje, »K
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gilleleje lokalråd har en arbejdsgruppe, som ud fra kommunens strategiplan "Lyst til Gilleleje 2016" især har gennemdrøftet den del af planen, som anbefaler "En grøn velkomstport til Gilleleje bymidte". Denne velkomstport er tænkt placeret i væsentlige dele af arealet mellem Bøgebakken, Vandværksvej, Stationsvej og Kystvejen. Netop det areal som Rema 1000 har planer om at bruge til et supermarkedsbyggeri på 1200 m2 og et parkeringsområde til omkring 100 biler.

Arbejdsgruppen har afleveret et notat om dens arbejde til bestyrelsen for Gilleleje lokalråd. Ud fra dette notat har bestyrelsen følgende anbefalinger herom:

Uanset hvad arealet, nævnt ovenfor, besluttes anvendt til, er det bestyrelsens holdning, at det er i byens interesse, at væsentlige dele af velkomstportens kodeord (grøn karakter, plantage/parklignende beplantning, parkeringspladser indarbejdet i den grønne struktur og events) bliver til virkelighed.

Konkret betyder det, ud fra vores opfattelse, at en fremtidig bygherre i et samarbejde mellem byens borgere, Gilleleje lokalråd, kommunen og Bakkeselskabet i fællesskab udvikler en plan herfor - en plan som også involverer dens finansiering. Lokalrådets bestyrelse har følgende bemærkninger hertil:

Angående bygningen, dens tilgængelighed (til- og frakørsel) og parkeringsforhold:

Bygningen kan godt være i to etager, hvor førstesalen anvendes til lejligheder - ungdomsboliger. I så tilfælde bør bygningen ligge inde på arealet - altså ikke ud til Bøgebakken.

Tilkørsel bør ikke være fra Bøgebakken, men fra en nedgravet og overdækket ny vej, der starter i et femte ben i rundkørslen. Overdækningen er nødvendig for at virkeliggøre ovennævnte grønne karakter.

Frakørsel bør foregå via Kystvejen.

Parkeringsforholdene skal som et minimum overholde de gældende regler på området. Da tilkørslen (det 5. ben) ønskes nedgravet og overdækket bør parkeringsarealet også være det. Mest oplagt synes det at placere parkeringen under bygningen, men andre muligheder kan ikke afvises. Under alle omstændigheder bør parkeringsarealet indarbejdes i en velovervejet grøn struktur, der fremmer en park- eller plantagelignende fremtoning.

Angående events: Bestyrelsen overlader trygt afholdelse af events til de aktører, der har kræfterne dertil.

Dog anbefaler vi, at kommunen indgår konkrete aftaler med aktørerne om forløbenes start- og sluttidspunkt, maksimale støjniveau, oprydning og kontinuerlig tilretning af trafik og parkeringsforholdene på Vandværksvej og Bøgebakken, så det gode naboskab ikke belastes urimeligt. Det er også bestyrelsens opfattelse, at de gennem mange år afholdte traditionsrige events, som har stor betydning for byens sommeromdømme som et sjovt og spændende sted at besøge, bør være omfattet af en betydelig portion tolerance alle parter imellem.

Bestyrelsen har også kort behandlet trafikforholdene på Bøgebakken i forbindelse med et evt. stort byggeri, som nævnt ovenfor. Således har en lukning for gennemkørende trafik været oppe, men en endelig stillingtagen hertil kræver et eller flere møder mellem beboerne på vejene, byens borgere i almindelighed, de nævnte aktører og kommunen.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?