4. juni 2020
Her ses området, som vil blive omfattet af en ny lokalplan.
Her ses området, som vil blive omfattet af en ny lokalplan.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grundejers ulovlighed giver 864 andre grundejere problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grundejers ulovlighed giver 864 andre grundejere problemer
Debat Gribskov - 27. april 2020 kl. 10:58
Af Søren Bald, formand for den radikale vælgerforening i Gribskov, Sandbogaards Alle 5, 3300 Frederiksværk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kommentar til artiklen »Kritik af plan, der vil tillade byggeri tættere på skel« bragt i Frederiksborg Amts Avis 22. februar.

Det er Nellikevej i Smidstrup, der er i fokus i denne sag om en lokalplan. Nelliker bruges normalt ved begravelser, og der er den absurde logik i denne sag om et ulovligt opført brændeskur, at det er på Nellikevej! Og med byrådets mulige vedtagelse af et lokalplanforslag affødt af et ulovligt opført brændeskur, får man brug for nelliker, for lokalplanforslaget begraver den beskyttelse, som områdets grundejere har haft.

Og hvorfor vil Udvalget for Udviling, By og Land lave en meget problematisk lokalplan, fordi én grundejer - siger og skriver én - har begået en ulovlighed. Skal udvalget omdøbes til »Udvalget for Afvikling af gældende rettigheder i By og på Land«.

De foreslåede nye bestemmelser om afstand til skel vil øge brandrisikoen, hvis træbygninger kan opføres ned til en halv meter fra skel.

Er det en risiko, som byrådet tør tage?

Hvad skulle man have gjort? Man skulle selvfølgelig have pålagt den grundejer, der har opført et brændeskur ulovligt, at nedrive skuret. Basta.

Der er i dag mindre end et halvt å til kommunalvalget, og som formand for den radikale vælgerforening, er jeg særdeles opmærksom på, hvad partier, vi i 2017 var i valgforbund med, bruger vores stemmer til.

Og denne sag er alvorlig. Og jeg mere end studser, for den viser mangel på respekt for lov og orden, som vi radikale lægger afgørende vægt på.

De er folkestyrets grundvold.
Tiden vil vise, om såret heles eller der er skabt en ny situation, når vi kommer til 2021.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?