17. juni 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grønne telte som samskabelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grønne telte som samskabelse
Opdateret 23. januar 2019 kl. 09:50
Debat Gribskov - 23. januar 2019 kl. 09:45
Af Allan Nielsen, byrådsmedlem (S)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Socialdemokratiet er vi meget tilfredse med, at Udvalget Miljø, Klima og Kyst besluttede sig for at vælge de grønne telte på genbrugsstationerne som udvalgets samskabelsesprojekt. Det finder vi ganske positivt, da det netop er med til at understøtte den netop vedtagne Affaldsplan for Gribskov Kommune.

Ved at beholde de grønne telte opnår vi, at produkter holdes i kredsløb i længere tid, inden de bliver til affald. Vi opnår også, at foreninger fortsat kan drage fordel af de grønne telte samt at direkte genbrug er et godt alternativ til at smide ud til forbrænding. Kan brugbare ting gå videre til en ny ejermand i stedet for at blive smidt ud, er det at foretrække.

Socialdemokratiet i Gribskov prioriterer den grønne dagsorden. Bæredygtighed, natur og miljø er vigtigt. Jordens resurser er begrænsede, og vi har pligt til at bruge og omsætte jordens resurser med omtanke. Set i dette perspektiv, er de grønne telte også vigtige, og bl.a. derfor støtter Socialdemokratiet de grønne telte på genbrugsstationerne som udvalgets samskabelsesprojekt.

Når Venstre udråber det til at være Venstres ide, er der gået kommunevalg 2021 i den. Samskabelsesprojektet er resultatet af en politisk drøftelse i udvalget, afsluttende med en enighed, og har ikke noget med Venstre at gøre. Det er et enigt udvalg. Men hvis Venstre har et stort behov for at tage æren, må I da gerne det. Det glæder mig altid, når Venstre bliver røde og kommer til at føre socialdemokratisk politik.

Ideen med de grønne telte passer som fod i hose på tankerne bage vigtigheden af genanvendelse og cirkulær økonomi som en del af løsningen på miljøkrisen.

Allan Nielsen
Medlem af Byrådet (S)

Gribskov Kommune