14. december 2017
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gribskov borgere er blevet snydt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gribskov borgere er blevet snydt
Debat Gribskov - 12. august 2017 kl. 18:28
Af Peter Kay Mortensen Formand for faglige Seniorer Stenhøjen 20 Munkerup DEBAT
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg var ved at få kaffen galt i halsen over den udmelding, der kom fra borgmester Kim Valentin i pressen, efter han havde haft møde med Attendo, om hjemmeplejen i Gribskov. Kim Valentin siger "Det her er år 0 med et nyt regime, hvor vi indfører den her nye og meget høje kvalitet i hjemmeplejen."

Undskyld mig, indgik kommunen ikke en kontrakt med Attendo om hjemmeplejen i marts måned 2014? Er de plejekrævende borgere i Gribskov blevet snydt i mere end tre år? Er først nu at kommunen stiller krav om ny og højere kvalitet i hjemmeplejen?

I samme artikel fortæller borgmesteren, at det ikke betyder noget økonomisk." Vi skal ikke have flere penge op af lommen. Vi har en kontrakt - vi håndhæver bare kvaliteten". Det er jo nærmest en tilståelsessag. Kommunen har igennem tre år ikke fået leveret den eller de kvalitetsmæssige ydelser, som var en del af kontrakten. Det har haft helt umenneskelige omkostninger for flere borgere, der har været afhængig af hjemmepleje og hjemmesygepleje. Så vi lukker bare sagen med en skideballe til leverandøren og siger, det må ikke ske igen. Det fremgår også af artiklen, at borgmesteren ikke helt kender til hvilke kompetencer de ansatte har. Kim Valentin giver udtryk for at vi ikke kan have - at ikke-sygeplejersker sendes ud til sårpleje. Der findes faktisk social- og sundhedsassistenter som på lige fod med sygeplejersker har autorisation til at udføre sygepleje herunder også sårpleje, som er en del af deres uddannelse. Borgmesteren slår fast at det ikke har noget med udlicitering at gøre -"Hvis vi tog det hjem, ville vi have de samme problemer". Man kan selvfølgelig, som leder af en kommune mene, at man ikke er i stand til eller har evne til at udføre en opgave. Det handler om ledelse, så selvfølgelig kan en opgave med sygepleje også udføres kommunalt. Problemet er, at det udbud der har været på hjemmeplejeområdet, ikke har været tydeligt nok og det serviceniveau, der er politisk besluttet, har været for lavt. Derfor har vi oplevet den ene konkurs på området efter den anden. Jeg ville gerne som borger i Gribskov vælge, om jeg ville have privat eller kommunal hjemme sygepleje. Den mulighed findes desværre ikke i Gribskov, hvor Attendo har monopol. Det kan åbenbart kun ændres politisk og den mulighed må borgerne bruge den 21 november i år.