14. oktober 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gribskov Kommunes barske realiteter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gribskov Kommunes barske realiteter
Debat Gribskov - 09. april 2018 kl. 14:57
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Tak til Steen Pedersen fra Græsted, Venstres suppleant til byrådet, som på sn.dk peger på den umiddelbare forskel på kommunens netop afsluttede årsregnskab for 2017 og min tidligere udmelding om, at Gribskov Kommune står over for den økonomiske afgrund.

Steen Pedersen fremhæver, at årsregnskabet viser et mindreforbrug på 100 millioner kroner - og spørger så, hvordan jeg kan hævde, at kommunekassen snart er tom.

Svaret er, at det mindreforbrug på 100 millioner kroner i årsregnskabet dækket over udgifter, som tidsmæssigt er forskudt. Det er altså stadig udgifter, som vi i Gribskov skal betale - og desværre ikke bare 100 millioner kroner, som pludselig er dumpet ned i kommunens kasse.

Jeg ville - helt sikkert lige som Steen Pedersen - ønske, at Gribskov stod bedre polstret økonomisk. Det gør vi desværre bare ikke.

Derfor har jeg åbent måtte fortælle borgerne, at vi akut må aflyse planlagte udgifter i år og de kommende år for at genoprette vores økonomi på kort sigt.

Og alle vores politikere i byrådet må stå sammen om at finde fremadrettede besparelser på alle områder, så vi også kommer i mål på langt sigt.

Anders Gerner Frost
Borgmester, Nytgribskov