26. marts 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frivilligcentrene er dyre og uden aktiviteter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frivilligcentrene er dyre og uden aktiviteter
Debat Gribskov - 08. oktober 2018 kl. 10:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Ingelise Rasmussen, Rørdams Have 7-1-4, Kongens Lyngby

Debat
Svar til Pia Foghts indlæg den 14. september om Frivilligcentrene i Gribskov.

Efter flere artikler om Frivilligcentrenes økonomiske støtte og de senere års manglende støtte valgte jeg og et par naboer at undersøge sagen om Gribskov Kommunes frivilligcentre dybere.

Derfor opsøgte vi bekendte og kollegaer i andre områder af det frivilligt arbejde. Med tiden blev vi mere og mere forbavsede over sagens uoverensstemmelser.

1. Du skriver, at der ikke er mange ansatte i frivilligcentrene. I Helsinge er der tre lønnede medarbejdere og en projektmedarbejder. Lønningerne må være meget høje, da de fylder voldsomt meget i regnskabet.

2. Det undrer mig, når du påstår, at der foregår meget i frivilligcentrene. Ja - kalenderen indeholder mange aktiviteter og muligheder for rådgivning. Aktiviteter udenfor åbningstiden benytter kun lokaler og er uafhængige. Flere af mine bekendte er tidligere og nuværende frivillige, og de oplever, at størstedelen af aktiviteterne mangler deltagere. Nogle er direkte stoppet med deres frivillige arbejde pga dette.

3. Det er tankevækkende og kræver en forklaring, hvorfor kommunen støtter to frivilligcentre, som repræsenterer en mindre del af det aktive frivillige arbejde. Hvorfor vælger I at holde liv i disse, mens andre aktiviteter må kæmpe og lukke ned?

4. Det er for nemt at råde os borgere til at besøge og undersøge, hvor meget der foregår. I politikere har pligt til at undersøge og have kendskab til aktiviteter i kommunens frivilligcentre, da I bevilger mange penge i tilskud hvert år. Derfor skal I og jeres repræsentant i bestyrelsen tage på uventet visit og tale med de frivillige og brugere som er i huset.

5. Det lyder i dit indlæg den 28. september som om, at kommunens politikere ikke engang har planer om at undersøge billigere/bedre løsninger end frivillig centre med lønnet personale. Du har ikke engang kommenteret mit konkrete forslag.