20. juli 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et uvejr er på vej i Gilleleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et uvejr er på vej i Gilleleje
Debat Gribskov - 06. september 2018 kl. 12:36
Af Bjørn Rasmussen, Østre Allé 2, Gilleleje
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I byrådets vision for at lokke tilflyttere til Gribskov Kommune får man lidt mere af det hele. Man får faktisk et lidt bedre liv af at bo her. 99,9% af det er sandt. Det kan jeg skrive under på efter at have boet i Gilleleje siden april i år.

Her er en vanvittig natur. Her er virkelig gode og hjælpsomme mennesker. Her er masser af muligheder for det gode liv - for børn, unge, voksne og ældre.

Men der er et uvejr på vej. Et uvejr, der kan få konsekvenser for vores paradis i årene frem. Uvejret har i skabt. Samtlige af jer.

I er nemlig ved at gøre Gilleleje lidt mindre attraktiv for jeres primære målgruppe af tilflyttere; børnefamilierne fra København.

For, når i lukker en institution i Gilleleje, så lukker i også for salgsmaterialet om det gode børneliv.

I sender et signal om, at man ikke skal vælge byen til.

I den her på ingen måde oplysende eller inddragende proces, har forældre rundt omkring forsøgt at råbe jer op.

Det er på ingen måde lykkedes - jeres beslutning er hugget i sten.

Derfor taler jeg sikkert også til et ikke-lyttende publikum, men jeg håber dog, at i vil tage et par pointer med videre:

I sparer ikke 700.000 kr. om året på en lukning i drift. Det tal er taget fra et driftår med ekstra anlægsudgifter.

Med andre ord; den procentuelle besparelse er så umådelig lav ift. konsekvenserne for borgerne og salgstalen om Gilleleje.

I gør derimod livet mere besværligt for jeres borgere. Dem, der stemte på jer. Dem i talte flot om på byrådsmødet 3. september, hvor velfærden ikke fik for lidt medvind. Nu mindsker i velfærden.

I kan ende med at sende en ekstra regning ud til os alle. En regning på enten en renovering af det lukkede hus eller et nybyggeri, når jeres egen befolkningsprognose holder stik, og der kommer en stigning i antallet af børn mellem 0-6 år.

I fik vist, at samskabelse i den grad er nødvendigt i Gribskov Kommune.

I gør nytilflyttede børnefamilier nervøse for deres valg. Tag en tur i forskellige grupper på Facebook. Familier, som vi andre skal hjælpe med at tro på, at de traf det rigtige valg. Familier, som min egen.

Hvis bare en af jer bruger det her opråb til at undersøge tal, tænke længere end excelarket og 2018 eller tale konstruktivt med os borgere, der gerne vil tale med jer, så er jeg på 100 procent ægte begejstring over at bo i Gribskov Kommune.