22. juli 2018
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En ulykke med supermarked på Sandet og i Kagerup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ulykke med supermarked på Sandet og i Kagerup
Debat Gribskov - 14. september 2017 kl. 07:46
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Bjarne Christiansen, Byrådskandidat For Alternativet, Gribskovvej 39B, Kagerup

Jeg hørte det selv, fra borgmesterens mund: "i Gribskov skal vi give erhvervslivet gode udviklingsmuligheder, det giver arbejdspladser" og så må jeg som kandidat for Alternativet sige "udviklingen skal ikke bestemmes af økonomiske interesser, og slet ikke hvis det er imod lokale ønsker".

Jeg starter bagfra med arbejdspladser

Hvis byrådet for eksempel giver Rema1000 lov til at bygge i Sandet, vil det i første omgang give meget få voksen arbejdspladser og måske lidt flere job til ungarbejdere. De arbejdspladser, som det giver i Gribskov, forsvinder måske meget hurtigt fra naboen i Halsnæs Kommune, Senere ryger der nogle arbejdspladser i Helsinge by, Det samlede resultatet kan endda nå at blive negativt, færre arbejdspladser.

Jeg har også hørt, at der er interesse for at starte dagligvarehandel omkring Kagerup/rundkørslen ved motortrafikvejen. Jeg kunne frygte at det nuværende byråd kunne finde på at sige ja.

Borgmesteren siger "hvis nogle vil investere i udvikling, så skal de have lov" det er ikke planlægningen der bestemmer, eller befolkningen, men dem der har ideerne, skal bare have har penge nok, så finder byrådet ud af det, selvom det måske bliver afvikling et andet sted.

Det ville være en ulykke med et supermarked på Sandet eller ved Kagerup, det vil gå ud over den positive udvikling der er i butikshandlen i Helsinge.

Det er underligt, at liberale og konservative politiker ikke ønsker at bevare et centrum i Helsinge og understøtte det. Handelslivet i Helsinge har forholdsvis mange detailbutikker, hvis de skal bibeholdes, skal dagligvarehandlen ikke flyttes ud af centrum.

Udvikling, det er politikernes og befolkningen ansvar. Der skal lyttes og handles i fælles forståelse, de spørgsmål, som har betydning for den svage part (lokalbefolkningen) skal der tages hensyn til i planlægningen. At bygge en dagligvarebutik er langt fra en nødvendighed, slet ikke når den lokale befolkning i stort tal afviser det.

Det giver et demokratisk underskud, hvis politikere glemmer at lytte til lokalbefolkningen. Det er ikke nok, at der gives udtryk for, vi hører hvad I siger, f.eks. ved et borgermøde eller spørgsmål i byrådssalen. Mens de samme politiker måske gør det modsatte. Det er ikke en dialog, der er inddragene.