17. september 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dispensationer, byggeregler og miljøregler er overtrådt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dispensationer, byggeregler og miljøregler er overtrådt
Debat Gribskov - 16. maj 2019 kl. 11:23
Af DEBAT Af Emmy Sieverts og Betina Gerd Schlichting, Munkerup Strandvej 4A og 4B, Dronningmølle
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Åbent brev til borgmesteren:
Det er Rent cowboyland i Gribskov Kommune.

På Munkerup Strandvej 4 har vi siden december 2018 været undrende naboer til opførelsen af syv huse på den grund, der tidligere var vinterlogi for Cirkus Benneweis. Da vi købte vores boliger i hhv. 2017 og 2018, var cirkusgrunden en grøn plet lige ned til Esrum Å med bevaringsværdige bygninger. Men så indledte KP Development og HK Huse et stort byggeprojekt på grunden.

Vi blev ikke varslet om, hvor lang tid det ville stå på, og at det ville larme højt og på alle tider af døgnet. Vi blev heller ikke underrettet om, hvilke forholdsregler man ville tage for at beskytte vores huse mod de voldsomme vibrationer fra byggeriet. Vores boliger er efterladt i meget kritisk stand med nedsunkne fundamenter og store sætningsskader. Det er mildest talt ubærligt.

Endelig blev vi heller ikke varslet om, at å-beskyttelsesloven blev tilsidesat. Der er fældet mange træer inden for åbeskyttelseslinjen, vegetationen langs åbredden er opkradset og dyrelivet ødelagt.

Vi har brugt oceaner af tid på at læse lovstof, samt kommunikere med Gribskov Kommune. Men vi savner stadig konkrete svar på vores spørgsmål. Vi mener, at dispensationer, byggeregler og miljøregler er overtrådt, og at medmenneskelige hensyn er forsvundet. Er Gribskov Kommune ren cowboyland?

Natur- og å-beskyttelse
o Hvorfor tillader Gribskov Kommune, at Esrum Å og åbrinken lider overlast? Kommunen har givet dispensation fra Naturbeskyttelsesloven, så der kan bygges indtil 18 meter fra åens kronekant. Denne afstand er ikke overholdt.

Lokalplaner og byggeloven
o Hvorfor tager Gribskov Kommune ikke højde for, at skel ligger i åens midte, når de godkender kortbilag i lokalplan og byggetilladelser?

o Hvorfor tillader Gribskov Kommune matrikelgrunde på under 1000 m2, når sommerhuse ifølge lokalplanerne skal være min. 1200 m2?

o Hvem tager ansvar for, at byggeloven og bygningsreglementet er overtrådt, eftersom byggeriet ikke er varslet, og omkringliggende veje og bygninger har lidt overlast?

o Hvordan kan et så stort byggeri defineres som selvbyg?

Genopretning
o Hvem skal betale for genopretning af vores ejendom, hvis vi ender i et forsikringsmæssigt morads?

o Hvordan kan det være, at vi som borgere i kommunen er mindre værd? Handler det om penge i kommunekassen, kunne man overveje at sikre denne indtægt på en måde, så det ikke rammer kommunens borgere - eller miljøet.