24. januar 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det kan gå galt med flytning til nytår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kan gå galt med flytning til nytår
Debat Gribskov - 09. januar 2018 kl. 09:29
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Rasmus Villefrance
Hestehave 25

Helsinge
Det var befriende at læse i Frederiksborg Amts Avis mandag, at brandinspektør Bendt Trustrup fra Falck har tillid til Frederiksborg Brand og Redning. Tillid er nemlig nøglen til et fornuftigt samarbejde. Sluknings- og redningsopgaverne skal efter planen overgå fra Falck til det kommunale selskab pr. 1 januar 2019. Dette skal gerne ske som et samarbejde mellem Falck og den kommunale redning.

Frederiksborg Brand og Redning har sammen med embedsværket i de involverede kommuner godt 11 måneder til at planlægge detaljerne i forandringen. Og det kan nemt gå galt - sporene skræmmer. Det var nærmest en katastrofe da Region Syddanmark valgte at flytte ambulanceopgaverne fra Falck til BIOS for et par år siden. Blandt andet besluttede man, at flytningen skulle foregå nytårsnat - en af årets travleste tidspunkter. BIOS løb ind i mange praktiske problemer, blandt andet kunne man ikke finde redningsradioerne der midt om natten.

Jeg vil kraftigt opfordre de involverede kommuner - Gribskov, Hillerød, Furesø og Egedal - til at sørge for at undgå tumultariske scener i forbindelse med flytningen. Og ja - det kommer til at koste penge. Falck skal have kompensation for det arbejde, der skal udføres efter 31. december 2018, brandfolk skal på kursus, team building og så videre. Så lad nu være med at spare pengene, før de er tjent.

Og til politikerne - vær så venlig at stille kritiske spørgsmål til jeres forvaltninger, hvis de lover guld og grønne skove - "there is no such thing as a free lunch!"