25. februar 2020
Pernille Søndergaard med svar til mastegruppen i Dronningmølle. Foto: Allan Nørregaard
Pernille Søndergaard med svar til mastegruppen i Dronningmølle. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der har været dialog om mast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der har været dialog om mast
Debat Gribskov - 01. november 2019 kl. 10:42
Af Pernille Søndergaard (Nytgribskov), Formand, Udvikling By og Land
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På vegne af Udvalget Udvikling, By og Land takker jeg for jeres henvendelse i forhold til invitation til samarbejde om en placering af antennemast i Dronningmølle.

Jeg er dog lidt ked af at få opfattelse af, at der hidtil ingen samarbejde haft været om placeringen. Dette da vi jo netop primo dette år igangsatte en dialogproces, med dertil hørende afholdelse af dialogmøder, med næstformand i Udvikling, By og Land - Bent Hansen - i spidsen fra politisk hold og blandt andre mastegruppen fra Dronningmølle. Det er vores opfattelse at Bent fra politisk hold, har været meget aktiv i forhold til processen og inddragelse af alle parter.

Det er ligeledes vores opfattelse, at denne proces netop har ført til det alternative forslag fra mastegruppen om placering ved Elme Alle, en placering som har været i foroffentlighedsproces. Herunder var der den 22. oktober 2019 indkaldt til borgermøde netop for at få ideer og forslag før igangsættelse af planlægning af denne placering.

Som det kan ses af referatet fra mødet i Udvikling, By og Land den 8. Oktober 2019 er der nu - netop på baggrund af dialogprocessen forud, nu to mulige placeringer.

Det fremgår også af samme dagsorden, hvilke andre placeringer, der har været i spil, samt ikke mindst hvilke argumenter der er for/imod hver enkelt placeringsmulighed.

Jeg kan dog forstår, at mastegruppen på nuværende tidspunkt - af mail dateret 1. november 2019 - ønsker en udsættelse af opsætning af antennemast for at afvente luftbåren teknologi. Dette er naturligvis viderebragte til udvalget.

Jeg skal dog gøre opmærksom på, at vi politisk har en vision om at forbedre mobildækning i hele kommunen og at en afhentning af ny teknologi ikke vil understøtte denne vision.

Sagen behandles i udvalget i nærmeste fremtid, og jeres henvendelser vil naturligvis tilgå udvalgets medlemmer.