19. oktober 2021
20022012 Helsinge, Gribskov, Børge Søernsen, SF, Byrådspolitiker, 70 år ¬ Foto: Lars Skov
20022012 Helsinge, Gribskov, Børge Søernsen, SF, Byrådspolitiker, 70 år ¬ Foto: Lars Skov
Foto: Lars Skov/Fotograf Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danmark sælger ud - og Aleris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark sælger ud - og Aleris
Debat Gribskov - 07. oktober 2015 kl. 13:58
Af Børge Sørensen (SF) Ndr. Strandvej 31A Gilleleje

Debat

Kære Nis Alstrup.
Du har, som landecehef for Aleris, Danmark, svaret på mit læserbrev om ældrepleje og private fondes Luxembourg-forbindelser og skattemanøvrer. Jeg takker dig for din åbenhed og imødekommenhed.

Jeg forstår det således, at Aleris, Danmark op til og med 2011 arbejdede med »Luxembourg baserede hybridlån«, som firmaet efterfølgende afviklede, fordi en ny investor, Investor AB, »fandt skattestrukturen i forbindelse med hybridlån uhensigtsmæssig, og i stedet etablerede en 100 procent svensk finansiering«. Siden den tid har Aleris, ifølge dig, udelukkende været skattepligtig i de skandinaviske lande.

Jeg beklager, at jeg slog Aleris i hartkorn med dine svenske kolleger, Attendo, som mig bekendt stadig udøver en økonomigymnastik, som betyder, at dette firma ikke betaler selskabsskat til Danmark. Til min undskyldning tjener, at DR TV i sine udsendelser gik meget langt tilbage i tiden. For Græsted-Gilleleje, og senere Gribskov Kommunes vedkommende helt tilbage til midten af 1990'erne, hvor samarbejdet med Aleris begyndte.

Jeg noterer derfor, at Aleris er ophørt med den »uhensigtsmæssige« skattetænkning i løbet af 2011. Det kunne i den forbindelse interessere mig, og sikkert andre, at vide hvor meget Aleris, Danmark har betalt i selskabsskat til den danske stat i årene 2012, 2013 og 2014.

Børge Sørensen (SF)
Ndr. Strandvej 31A

Gilleleje

Rejser du til udlandet i år?