2. august 2021
Allan Nielsen (S). Foto: Kenn Thomsen
Allan Nielsen (S). Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådet skal ikke blande sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådet skal ikke blande sig
Debat Gribskov - 16. juni 2020 kl. 13:07

Af Allan Nielsen, byrådsmedlem (S)

Ny Gribskov stiller forslag om en fire-dages arbejdsuge. Et forslag, som skal til behandling på byrådsmødet tirsdag den 16. juni 2020.

Uanset hvordan man vender og drejer det, er der en 37 timers arbejdsuge.

Hvis en medarbejder i Gribskov Kommune har et ønske om at arbejde hjemme, er dette ene og alene et anliggende mellem arbejdsgiver og lønmodtager. Det er ikke en sag, som byrådets politikere skal blande sig i.

Jeg tror på styrken af et organiseret arbejdsmarked med gode løn- og arbejdsforhold. Et mangfoldigt og fleksibelt arbejdsmarked, hvor læring og øgede muligheder for at øge sine kompetencer er nødvendigt for at løse nuværende arbejdsopgaver og fremtidige arbejdsopgaver.

Jeg er optaget af, at Byrådet skal sikre, at Gribskov Kommune er en god arbejdsplads, en attraktiv arbejdsplads, hvor medarbejderne hver dag går på arbejde med glæde.

Når dette er sagt, er jeg også nødt til at påpege, at Byrådet ikke skal blande sig i forhold på arbejdsmarkedet, så længe arbejdsmarkedets parter er i stand til selv at finde ud af det. Det handler om den danske model, som bygger på gensidig respekt mellem arbejdsgiver og medarbejderne (lønmodtagerne).

Jeg støtter til enhver tid et fleksibelt og et mangfoldigt arbejdsmarkedet med indgåelse af kollektive overenskomster for de enkelte fag og erhvervsområder.

Det er ikke Byrådets opgave at vedtage, om medarbejdere i Gribskov Kommune kan arbejde hjemme én dag om ugen - eller have en fire-dages arbejdsuge. Men det glæder mig, og har min fulde støtte, hvis kommunes ledelse, og Hovedudvalg, i samarbejde med de faglige organisationer kan gøre dette muligt for de medarbejdere i kommunen, som ønsker dette.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?